Eski BoE Başkanı PIMCO’nun Danışma Kurulu’na katıldı

Eski İngiltere Merkez Bankası Başkanı (BoE) Başkanı Mark Carney, Allianz’ın yatırım firması PIMCO’nun Danışma Kurulu’na katıldı

California merkezli şirket yaptığı açıklamada, Carney’nin eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, eski Federal Rezerv Başkanı Ben Bernanke ve Avrupa Merkez Bankası’nın eski Başkanı Jean-Claude Trichet ile birlikte çalışacağını duyurdu.

PIMCO, 1,92 trilyon dolarlık varlığı yönetiyor ve sahibi Alman sigortacı Allianz.

PIMCO’nun CEO’su Emmanuel Roman, “Mark’ın bir iktisatçı ve merkez bankacısı olarak kapsamlı deneyimi, iklim finansmanını dönüştürmeye odaklanması, onu bu ünlü düşünürler grubuna paha biçilmez bir katkı yapıyor” dedi.

PIMCO, fon yöneticilerinin merkez bankaları gibi kurumların finansal piyasaları nasıl etkilediğine ilişkin anlayışını geliştirmek için küresel danışma kurulunu kullanıyor.

Geçen ay Carney, Mart ayında İngiltere’nin merkez bankasından ayrılmasından bu yana ilk büyük iş rolünde, yeşil yatırım programını yönetmek üzere başkan yardımcısı olarak Kanadalı varlık yönetimi şirketi Brookfield’a katıldı.

BoE’den ayrılmadan önce, Birleşmiş Milletler İklim Eylemi ve Finansmanı Özel Temsilcisi olarak görev aldı.

Bankaların ve sigortacıların küresel ısınmadan kaynaklanan riskleri dikkate alma ihtiyacı hakkında düzenli olarak konuşan Carney, BoE’deki son yılında emekli aylığı ve konut yardımları dahil 882.885 pound (1.15 milyon dolar) kazanarak dünyanın en iyi maaşlı merkez bankası başkanlarındandı.