Alman reasürör Deutsche Rück, Orta Doğu pazarına girecek

Almanya’nın önde gelen reasürans şirketlerinden Deutsche Rück, Orta Doğu pazarına girmeyi planlıyor.

Alman reasürör Deutsche Rück, çekirdek pazarlarının dışına genişleme stratejisinin bir parçası olarak, Ocak 2021’den itibaren belirli Orta Doğu pazarlarında geleneksel emlak ve kaza reasürans işi yazmaya başlamayı planlıyor.

Deutsche Rück, 22 yıllık deneyimini şirkete farklı rollerde getiren Tarik Aouad’ı Orta Doğu Pazarları Başkanı olarak atadı.

Aouad daha önce Orta Doğu ile özellikle Afro-Asya sigorta ve reasürans piyasalarında çalışmıştır. Önceki görevleri arasında Almanya, Hannover Re’de CUO ve Genel Müdür ve Riyad’daki Saudi Re’de COO bulunmaktadır. Almanya, Düsseldorf merkezli çalışacak olan Aouad, Deutsche Rück İcra Direktörleri Kurulu üyesi Achim Bosch’a rapor verecek.

Yaklaşık 70 yıl önce, Almanya’daki kamu sigortacılarına reasürans teminatı sunmaya başlayan firma 2009 yılında, iş alanını Avrupa pazarlarını da kapsayacak şekilde genişletti. Bugün Deutsche Rückversicherung AG ve iştiraki Deutsche Rückversicherung Switzerland Ltd, Avrupa sigorta pazarında ve seçilmiş uluslararası pazarlarda reasürans teminatı sunuyor. Şirket Avusturya’nın yanı sıra Orta ve Doğu Avrupa’da faaliyet gösteriyor.