Zurich’ten Brezilya’da önemli sosyal sorumluluk

İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen yıl daha fazla hissedilmesiyle, ağaçlandırma projelerine duyulan ihtiyaç tartışmasız hiç bu kadar önemli ve acil olmamıştı. İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance Group bu amaçla Brezilya’daki çorak tarım alanlarını hayvan ve bitki yaşamı açısından zengin yerli ormana dönüştürmek için bir projeye sponsor oldu.

Sekiz yıllık proje, Brezilya’nın “diğer” yağmur ormanı olarak bilinen Atlantik Ormanı’nın bir milyon yerli ağaç dikilerek restore edilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Zurich’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika CEO’su Alison Martin, “Ağaç dikme, iklim değişikliğini kontrol altına almak ve gezegenimizdeki çeşitli hayvanları, bitkileri ve ekosistemleri korumak için güçlü bir araç olabilir. Her zaman kaç ağaç diktiğinizle değil, kaliteleri ve diğer yaşam biçimlerini destekleme yetenekleri ile ilgilidir. Bu proje ile, iklim değişikliğini hafifletmenin genellikle gözden kaçan bir yönüne katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Brezilya’da Atlantik Ormanı’nın yalnızca % 7’si kaldı.  Zurich’in yeniden ağaçlandırma projesine katkısı ise 700 hektarlık araziye 80 ila 120 farklı ağaç türünü yerleştirerek, ormanın biyolojik çeşitliliğini kademeli olarak artırarak atmosferdeki karbon oranının azaltılması amaçlanıyor.