Allianz Türkiye çalışanlarından dijital temizlik

Allianz Türkiye çalışanları “Dünya Temizlik Günü”nün daha temiz ve sürdürülebilir çevre hedefine, bu yıl elektronik atık toplayarak ve dijital temizlik yaparak evlerinden destek verdi.

Allianz Türkiye, çevre kirliliğine karşı dünyanın en büyük sivil toplum hareketi olan Dünya Temizlik Günü’nde bir kez daha “Ben de varım” dedi. Dünya genelinde “Let’s Do It! Foundation” tarafından organize edilen, Türkiye’de de Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü’ne pandemi nedeniyle evlerinden destek veren Allianz Türkiye Ailesi, 150 ülkeden milyonlarca gönüllü ile birlikte daha yaşanabilir bir dünya hedefine katkıda bulundu.

Allianz Türkiye çalışanları, aileleri ile birlikte evlerinde topladıkları elektronik atıkları Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın yürüttüğü “Atma Bağışla” kampanyasına bağışladı. Böylelikle e-atıkların çevreye verdiği zararın azaltılmasına ve çocukların eğitimine katkıda bulunan Allianz Türkiye çalışanları, yaptıkları dijital temizlikle de karbon salınımının azalmasına ve veri kirliliğinin önüne geçilmesine destek verdi.

Allianz Ailesi geçen yıl da 245 kilogram çöp toplayarak harekete katkıda bulundu

2008 yılında Estonya’da ortaya çıkan Let’s Do It (Haydi Yapalım), 50.000 kişinin bir araya gelerek ülkenin 10.000 ton çöpünü 5 saat içinde temizlemesiyle birlikte etki alanını hızla genişletti. Bir günde yapılan bu temizlik modeli, daha sonra 15 ülkenin katılımıyla yapıldı ve elde ettiği çarpıcı sonuçlarla, tüm dünyada büyük ses getirdi. Bu hareketin sonucunda, dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan her yıl Dünya Temizlik Günü organize etmeye başladı. 2019 yılında 180 ülkede ve toplam 21 milyondan fazla katılımcı sayısı ile rekor kırıldı. “Haydi Yapalım!” modeli 2012 yılı boyunca Dünya Temizliği (World Cleanup) kampanyasıyla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede uygulandı. Allianz Türkiye geçen yıl da Dünya Temizlik Günü hareketine katılmış, İstanbul’da ve İzmir’de 245 kilogram çöp toplamıştı.