Aviva’nın Fransa’daki iştiraklerinde Allianz bir adım önde

Allianz ve Athora’nın İngiliz sigorta devi Aviva’nın Fransa’daki iştiraklerini devraldığı bildirildi. Reuters’da yer alan haberlere göre, Allianz ve hayat sigortacısı Athora Holding’in dahil olduğu bir konsorsiyumu, Aviva’nın Fransa’daki işlerini 2 milyar ila 3 milyar euro arasında değişen bir anlaşmada devralmayı düşünüyor.

Reuters kaynakları, Aviva’nın Fransa’daki  hayat ve P&C operasyonlarını satmak için JP Morgan ve Rothschild’i görevlendirdiğini belirtiyorlar.

AXA, Generali ve Fransız ortak sigortacı La Mondiale’nin de satışa ilgi gösterdiği söylense de, Allianz ile yapılan görüşmeler “ileri” bir aşamaya ulaştı.

Kaynaklar, Aviva’nın Allianz ve Athora ile anlaşma yapmadan önce olası diğer alıcılarla seçeneklerini tartmak istediğini öne sürüyor.

Yeşil ışık verilirse, satın alma büyük olasılıkla Allianz’ın Fransa’daki P&C işini devraldığını görürken, Athora ise hayat sigortası portföyünü üstlenecek. Reuters, Allianz’ın mevcut tüm Fransız portföyünü Athora’ya devretmek için paralel bir anlaşma yapmayı düşünebileceğini de bildirdi.

Aviva’nın Fransız operasyonları, 2019’da 473 milyon £ ‘luk düzeltilmiş işletme karı getirerek Avrupa işinin büyük kısmını temsil ediyor.

Ancak Temmuz ayında CEO olarak görevi devralan Amanda Blanc, şirketi İngiltere, İrlanda ve Kanada’ya daha fazla odaklanmaya yönlendiriyor. Kaynaklar, bu hareketin bir parçası olarak, Aviva’nın önümüzdeki aylarda İtalya ve Polonya’daki işlerini satma seçeneklerine de bakabileceğinin altını çiziyorlar.