Allianz yönetim kurulunu yeni isimlerle güçlendirdi

Küresel sigorta şirketi Allianz, Allianz Technology SE İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barbara Karuth-Zelle’nin de dahil olmak üzere yönetim kurulunda bir dizi önemli değişikliği duyurdu.

Barbara Karuth-Zelle, Allianz’ın Operasyon ve BT’den sorumlu yönetim kurulu üyeliğine atandı. Karuth-Zelle, 1 Ocak 2021’den itibaren, şirkette otuz yıldan fazla bir süre sonra 31 Aralık 2020’de emekli olan Christof Mascher’ın yerini aldı.

Christopher Townsend, AGCS ve Euler Hermes, Reasürans, Anglo Piyasaları, Orta Doğu ve Afrika dahil olmak üzere Global Sigorta Hatlarından sorumlu kurula atandı. Townsend, yakın zamana kadar AIG’nin Uluslararası Genel Sigorta Operasyonları CEO’su olarak görev yaptı ve Allianz ile yirmi yılın ardından 31 Aralık’ta emekli olan Niran Peiris’in yerini aldı.

Bu arada, Sergio Balbinot’un yönetim kurulu yetkisi 31 Aralık 2022’ye kadar iki yıl, Giulio Terzariol ve Ivan de la Sota’nın Yönetim Kurulu yetkileri 31 Aralık 2025’e kadar uzatıldı.

Allianz SE Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Bäte, “Christof Mascher’a paha biçilmez katkısı ve özellikle dijital dönüşümümüzün temellerini attığı için teşekkür ediyorum. Niran Peiris’e, özellikle zorlu zamanlarda uzun süreli hizmeti için teşekkür ederim. Yönetim Kurulu üyesi iki değerli meslektaşımızın ayrıldığına üzülsem de, Barbara Karuth-Zelle’nin Yönetim Kuruluna katılmasını dört gözle bekliyorum. Sigorta sektöründe otuz yıllık deneyime ve çok çeşitli farklı pazarlara ilişkin derin bilgiye sahip kanıtlanmış bir lider olan Chris Townsend’i de ağırlamaktan çok mutluyum.” dedi.

Allianz SE Gözetim Kurulu Başkanı Michael Diekmann ise, “Allianz, Christof Mascher’a 30 yıllık hizmeti ve teknoloji alanındaki öngörüsü için şükran borçlu. Allianz’ın başarısına olan özverili katkılarından dolayı Niran Peiris’e de içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Barbara Karuth-Zelle ve Christopher Townsend ile, yönetim kurulumuz için çok deneyimli iki yeni üye bulduk. Onların eklenmesiyle birlikte, Sergio Balbinot, Giulio Terzariol ve Ivan de la Sota’nın yetkilerinin uzatılmasıyla birlikte, yine deneyimli, istikrarlı ve çeşitli bir yönetim ekibi oluşturabildik.” şeklinde konuştu.