“Sağlıkta yıl sonu büyüme ‘tamamlayıcı’dan gelir”

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan, “Özel sağlık poliçlerinde hastane fiyatlarına paralel olarak fiyatlar yükseldi ve doğal olarak tamamlayıcı sağlığa kıyasla büyüme azaldı. Sağlık sigortalarındaki yıl sonuna doğru büyümenin de tamamlayıcı sağlık sigortalarında olmasını bekliyoruz” dedi.

****

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan, ilk altı ayda prim üretiminde sağlık sigortalarında sektör yüzde 22 büyürken AXA Sigorta’nınsa yüzde 44’lük büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Coronavirüs sonrası sigortalı davranışları ve buna bağlı olarak sağlık sigortalarının nasıl değişeceğinin üstünde çalıştıklarını söyleyen İşcan, “Fakat şu an için net bir şey söylemek zor görünüyor. Coronavirüs’ün başlangıç evresinde salgın tehdidi sebebiyle hastane kullanımının azaldığını gözlemledik. Kontrollü normalleşme dönemindeyse kullanım frekansları 2020 Ocak ve Şubat dönemine yaklaşıyor. Bundan sonraki süreci de hep birlikte gözlemleyeceğiz. Sağlık Sigortalarındaki yıl sonuna doğru büyümenin Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarında olmasını bekliyoruz” dedi.

Uzaktan sağlık ihtiyaç olarak belirdi 

Pandemi sebebiyle uzaktan sağlık hizmetinin bir ihtiyaç olarak karşımıza çıktığını söyleyen İşcan, bu konuda şunları söyledi: “Biz de şirket olarak her zaman sadece hasar ödeyen bir sigorta şirketi olmak yerine müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözümler sunma yaklaşımımızla AXA Doktor Danışma hattını devreye aldık. AXA Doktor Danışma Hattı Doktorla Görüntülü Konuş, Anında Doktor Sor ve Doktor Der Ki şeklinde görüntülü, sözlü ve yazılı olarak üç aşamalı olarak sağlık sigortası olan müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu hizmete iyi yaşam ve sigortacılık işlemleri mobil uygulamamız AXAFit üzerinden de ulaşabiliyorsunuz. Kısa vadede olmasa da uzun dönemde uzaktan sağlık hizmeti ve koruyucu hekimlik hizmetleri sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortasına ilgiyi artıracaktır.”

TSS’de potansiyel yüksek

Özel sağlık poliçlerinde hastane fiyatlarına paralel olarak fiyatların yükseldiğini ve doğal olarak büyümenin de azaldığını belirten İşcan sözlerini şöyle tamamaladı: “Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS), SGK geçen özel hastaneleri kapsadığı ve devlet katkı payını da içerdiği için uygun fiyatlarla yeni segmentlere ulaşılmasını sağladı. TSS’nin büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ön görüyoruz ve sağlık stratejimizi bu yönde ilerletmeyi planlıyoruz. Fakat temel ürün olması konusunda şimdiden net bir şey söylemek zor. Önümüzdeki dönemde devletin katkı payı ile ilgili uygulamaları, özel hastanelerin tutumu TSS’nin gelişimini etkileyen faktörler olacaktır.”