Aviva’dan İtalya’daki iştiraklerini satma planı

Konuyla ilgili kaynaklar, İngiliz sigorta devi Aviva’nın İtalyan sigorta şirketinin olası bir parça parça satışını düşündüğünü belirtiyorlar. Reuters’da yer alan habere göre, şirketin İtalyan işi, hayat sigortası ve genel sigortaya odaklanan iki ortak girişim sözleşmesinden oluşuyor. Bir dağıtım sözleşmesi, bu yıl sona eren UniCredit ile yapıldı. Diğer banka sigortacılığı ortaklığı İtalyan finansman şirketi UBI Banca ile.

Kaynaklar Reuters’e, her iki ortak girişim platformunun Aviva’nın satış planlarının bir parçası olarak gözden geçirildiğini söylediler. Kaynaklardan biri, UniCredit’in gelecekte olası bir çıkış öncesinde girişimin tam kontrolünü ele geçirmek istediğini de söyledi.

Bu ortak girişimlerin yanı sıra, Aviva’nın İtalya’da bir sigorta acentesi ağı üzerinden faaliyet gösteren bir genel sigorta şirketi de bulunmakta. Kaynaklar, bu varlıkların 200 milyon ila 300 milyon Euro arasında değerlenebileceğini ve bunların da tamamen ayrı bir sürecin parçası olarak satılacağını ima ettiler.

Reuters, Aviva’nın İtalyan genel sigorta şirketinin 319 milyon £ (yaklaşık 561 milyon SG $) tutarında net yazılı prime sahip olduğunu bildirdi.

Aviva’nın İtalyan işindeki kısmi elden çıkarılmasının haberi, şirketin Singapur işini sattığını duyurmasının ardından geldi. Çokuluslu sigorta şirketinin Polonya’daki işi ile Türkiye ve Hindistan’daki ortak girişimleri de tasfiye adayı olarak görülüyor.

Aviva’nın yeni CEO’su Amanda Blanc, önceki bir açıklamasında analistlere, şirketin nerede rekabet edeceği konusunda seçici davranacağını söyledi ve elden çıkarmayı planladığı birimler için “bu işletmeler için Aviva’dan daha iyi sahipler olabilir” dedi.