“Sağlık sigortacılığında çağdaş uygulamaların etkisi sürecek”

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Gökalp: “Yaşadığımız süreç ve değişen müşteri beklentileri gelecekte de uzaktan erişime bağlı hizmetlerin zenginleştirilmesine yönelik taleplerin artacağına işaret ediyor. Dolayısıyla, sağlık sigortalarındaki çağdaş, yeniliğe açık ve çözüm odaklı uygulamaların gelecekte de etkisini sürdüreceğini beklemekteyiz.” dedi.

******

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Gökalp, sağlık branşı prim üretiminde geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 21 oranında artış gerçekleştiğini ve penetrasyonun yıl sonuna dek artmasını beklediklerini söyledi. Teknolojideki hızlı ilerlemelerin insanların yaşam biçimine nüfuz ettiğini söyleyen Gökalp, “Uzaktan sağlık hizmeti ve koruyucu hekimlik uygulamaları da hayatımızda yer edinmeye başlayan çözümler. Özellikle pandeminin getirmiş olduğu dönemsel sokağa çıkma kısıtlamaları, sosyal mesafeyi koruma kuralları, sağlık hizmetlerinin pandemi odaklı ve olağanüstü çaba ile yürütülmesi gibi birçok etmen enfekte olma endişesi yaşayan vatandaşların hastanelere başvurma oranını düşürdü. Dolayısıyla, mobil veya dijital sağlık hizmetleri, salgın sürecinde müşteriler için bir ihtiyaç haline geldi. Sağlık sigortacılığı alanında da müşterilerin hizmet beklentilerini karşılayan çözüm arayışı belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Erdinç Gökalp, Anadolu Sigorta’nın 2016 yılı sonundan bu yana sağlık sigortalılarına ücretsiz 7 gün 24 saat Canlı ve Görüntülü Sağlık Danışmanlığı hizmeti sunduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Pandemi öncesi süreçte kullanım frekansı nispeten daha düşük seyreden görüntülü doktor uygulamamız, izolasyon sürecinde hem müşterilerimizin sağlık danışmanlığı ihtiyacına çözüm hem de alınan tedbirlerin sürdürülebilmesi adına bir alternatif oldu.

Sektörde de uzaktan sağlık hizmetlerine yönelik gelişmelerin olduğunu gözlemliyoruz. Bu açıdan baktığımızda ülkemizde de yaygınlaşacağını söyleyebiliriz. Ayrıca, yaşadığımız süreç ve değişen müşteri beklentileri gelecekte de uzaktan erişime bağlı hizmetlerin zenginleştirilmesine yönelik taleplerin artacağına işaret ediyor. Dolayısıyla, sağlık sigortalarındaki çağdaş, yeniliğe açık ve çözüm odaklı uygulamaların gelecekte de etkisini sürdüreceğini beklemekteyiz.”

“Tamamlayıcı sağlıkta ivme devam eder”

Pandemi sürecinde sağlık sigortası satın alma kararlarının pozitif yönde etkilediğini ifade eden Gökalp, “Yılın ikinci yarısında da bu durumun sonuçlarını sektör verilerine de daha net şekilde yansımasını bekliyoruz. Özellikle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için yükselen trendin devamının geleceği düşüncesindeyiz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası çok hızlı büyüyen bir ürün olmakla birlikte şirketimiz için de pazar payını arttırmak istediği bir üründür. Son yıllarda, Özel Sağlık Sigortası ürünlerinin fiyatlarının medikal enflasyon sonucunda yükseldiğini göz önüne aldığımızda, bütçelerine uygun sağlık sigortası çözümü arayan müşteriler için tamamlayıcı sağlık sigortası önemli bir alternatif olarak talep görmektedir” dedi.