Howden, St Giles Legal & Professional Risks’i satın aldı

İngiliz sigorta brokeri Howden, Birleşik Krallık avukat sektöründe uzmanlaşmış, Londra merkezli bir profesyonel tazminat sigortası komisyoncusu olan St Giles Legal & Professional Risks’i satın almak için bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Satın alma, Howden’ın temsil ettiği İngiliz hukuk firmaları sayısını 1.000’in üzerine çıkaracak. İşlemin mali detayı ise açıklanmadı.

St Giles, profesyonel tazminat sigortası alanında son derece saygın ve uzman bir komisyoncu. Howden Broking UK Bölgeleri Genel Müdürü Mark Westgarth, “Kolektif müşteri tabanımızın uzun vadeli yararı için yeteneklerimizi bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. St Giles’teki uzmanlarla birlikte, şu anda onlar için çok zorlu piyasa koşullarında olan ortak müşterilerimiz için daha iyi çözümler sağlayacak daha büyük ölçek ve derinlikli uzmanlık sunabiliriz. Her zaman zorlu zorluklara çözümün bir parçası olmak için çabalıyoruz ve ek uzmanlığa yaptığımız yatırım, İngiltere hukuk sektörüne olan güçlü ve uzun vadeli bağlılığımızı bir kez daha gösteriyor ”dedi.

1994’te kurulan ve merkezi Londra’da bulunan sigorta komisyoncusu, risk danışmanı ve çalışanlara sağlanan faydalar danışmanı Howden, dünya çapında 4.500’den fazla çalışanı istihdam etmekte ve 6 milyar sterlin üzerinde primi kontrol etmektedir. Howden, uzmanlık öncülüğündeki teklifine uygun ağ ortaklarıyla birlikte, 90’dan fazla bölgede faaliyet göstermekte. Howden, Avrupa, Asya, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu’da sahip olunan işletmelerden oluşuyor.