Euler Hermes’in yeni CEO’su Clarisse Kopff oldu

Alman sigorta devi Allianz SE şirketi olan ticari kredi sigortacısı Euler Hermes Group, CEO’su ve yönetim kurulu başkanı Wilfried Verstraete’nin yerini Allianz Fransa CFO’su Clarisse Kopff’un alacağını duyurdu.

Euler Hermes Grup’un CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Wilfried Verstraete, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren görevini halihazırda Allianz Fransa’da CFO’luk görevini yürüten Clarisse Kopff’a devrediyor. Euler Hermes’e 2009 yılında katılan Wilfried Verstraete, 12 yıl boyunca yürüttüğü CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde şirketi dijital çözümler sunan, veri ve müşteri odaklı bir Fintech liderine dönüştürdü. Öte yandan, Euler Hermes Grup’ta 2021’deCEO’ya danışmanlık yapacak olan Verstraete ayrıca, Euler Hermes SA, Euler Hermes Kuzey Amerika, Solunion ve Euler Hermes Reinsurance AG’de yönetim kurulu pozisyonlarında kalmaya devam edecek.

Euler Hermes’te geçirdiği 12 yılın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirten Euler Hermes Grup CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Wilfried Verstraete, şu değerlendirmede bulundu: “Geride bıraktığım bu 12 yılda Euler Hermes çalışanlarının olağanüstü potansiyeline tanık oldum. Bu potansiyel pazar liderliğimizin sürekliliğini sağlarken, müşteri memnuniyetini de en üst seviyeye taşıdı. Bir şirketin gücü, ancak paydaşları ile arasındaki bağlar kadar güçlü olabilir. Bu vesileyle tüm paydaşlarımıza bana ve çalışanlarımıza olan sarsılmaz güveni için teşekkür etmek istiyorum. Diğer yandan görevi devredeceğim Clarisse Kopff, Euler Hermes’teki 16 yılı boyunca yeteneğini ve yetkinliğini kanıtlamış bir isim. Allianz Fransa’daki deneyimiyle ve vizyoner liderliğiyle Clarisse Kopff’un Euler Hermes’i bulunduğu noktadan çok daha yukarılara taşıyacağına ve sektörde standartları belirlemeye devam edeceğine eminim.”

Allianz Fransa CFO’su Clarisse Kopff ise 1 Ocak 2021’den itibaren yürüteceği yeni görevi nedeniyle gurur duyduğunu belirterek, “Wilfried Verstraete’ye bana güvendiği için teşekkür ederim. İçinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda Wilfried Verstraete’nin sürekli desteği ile şirketi yönetmeye, müşterilerimize ve ortaklarımıza eşlik etmeye hazırım. Bugün liderler için yarına güven aşılamak büyük bir görev. Euler Hermes’teki iş arkadaşlarımla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

Clarisse Kopff Euler Hermes’e 2001 yılında katıldı

Clarisse Kopff (47) ESCP mezunu olup Paris Dauphine Üniversite’sinden Yüksek Lisans derecesine sahiptir. Halen Allianz Fransa’da CFO’luk görevini yürütmektedir. Kariyerine Lehman Brothers’da başlayan ve sonrasında Pricewaterhouse Coopers’ta denetçi olarak görev alan Kopff, Euler Hermes’e 2001 yılında Kontrolör olarak katıldı. 2007’den itibaren Euler Hermes’te bir çok farklı pozisyonlarda görev alan Kopff, 2014 yılında Euler Hermes Grup CFO’luğuna terfi etti ve bu görevinde grup finans fonksiyonlarından, grup varlık yönetimi, uyum, finans, hukuk, M&A, vergi, risk ve sermaye yönetiminden sorumlu oldu.