ABD’li insurtech Root halka açılıyor

ABD’li oto branşında hizmet veren insurtech şirketi Root Insurance ilk halka arzına (IPO) yönelik ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir kayıt beyanı sundu. IPO belgeleri, Root’un 100 milyon $ ‘ı artırmayı planladığını gösterse de, teklif edilecek hisse sayısı ve teklif edilen teklif için fiyat aralığı henüz belirlenmedi.

Analistler bunun büyük olasılıkla bir yer tutucu rakam olduğunu insurtech’in 800 milyon ila 1 milyar dolar arasında artma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyorlar. Hareket, Root’un DST Global ve Coatue liderliğindeki E Serisi finansman turunda 350 milyon dolar toplayarak firmanın toplam değerini 3,65 milyar dolara çıkardıktan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Halka arzın tamamlanmasının ardından Root, hisse senetlerini Nasdaq Borsası’nda ROOT kısaltma adı altında listelemeyi planlıyor.

Root, 2015 yılında kuruldu ve sürüş davranışını analiz etmek için akıllı telefon tabanlı teknolojiyi kullanıyor. Müşteriler, bir test sürüşü tamamlayarak ve bir mobil uygulama içinden politikalarını satın alıp yöneterek bir fiyat teklifi alıyor. Firma kısa süre önce 29. finans turunu yaptı ve 2019’un ilk altı ayında 187 milyon doların üzerinde prim yazdı, 2018’de aynı dönemde% 824’lük bir büyüme sağladı.