AXA, Orta Avrupa’daki 1 milyar euroluk satışını tamamladı

Sigorta ve yatırım devi AXA, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki hayat ve tasarruf, mülk ve kaza ve emeklilik işlerinin UNIQA Insurance Group’a 1 milyar Euro’ya satışını tamamladı.

UNIQA, geçen Ekim ayında bir anlaşma söylentilerinin ortaya çıkmasının ardından AXA’nın Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarını satın almak için yarışan üç teklif sahibinden biri olarak belirlenmişti. Avusturya merkezli sigortacının anlaşmayı garantilemeden önce Assicurazioni Generali SpA ve Vienna Insurance Group ile kısa listede yer aldığı bildirildi.

İşlemin tamamlanmasının, 2020’nin dördüncü çeyreğinde AXA Grubu’nun Solvency II oranı üzerinde +2 puanlık olumlu bir etkiye yol açması bekleniyor.

Anlaşmayı bu yılın başlarında duyurmasının ardından, AXA İcra Kurulu Başkanı Thomas Buberl, “AXA’nın Orta ve Doğu Avrupa’daki operasyonlarının, UNIQA’nın bölgedeki güçlü mevcudiyetinden ve yerel uzmanlığından, sürekli olarak geliştirilmiş müşteri değeri teklifleri sunmaya odaklanarak yeni büyüme fırsatları yaratmak için yararlanacağına inanıyoruz.” dedi.