Fransız Alpleri’ndeki selin sigortacılara faturası artıyor

Fransız halk reasürans ve garanti fonu CCR ile Fransız Sigorta Federasyonu’nun (FFA) ortak açıklamasına göre, ekim ayı başında Fransız Alplerinin güneydoğusundaki son sel felaketi 210 milyon Euro’ya kadar sigortalı zarara neden olabilir. Açıklamada, sektörün, 8.250 hasar ihbarının halihazırda kaydedildiği, olayla ilgili toplam 14.000 hasar adedine ulaşılmasının beklendiği ifade edildi.

CCR ve FFA, 210 milyon € ‘luk maliyetin evlere verilen hasar (% 72), iş ve tarımsal mülk (% 25) ve araçlara (% 3) bölüneceğini belirtti. Tahminler sigortalı olmayan kamu altyapısına verilen zararı ise içermiyor.

Fransa’daki sigortacılar, etkilenen poliçe sahiplerinin taleplerini sunmaları için daha fazla zaman tanımak için tazminat taleplerini bildirmek için yasal süreyi 15 Kasım’a kadar uzattı. Sel baskınından en kötü etkilenen bölgeler olarak düşünülen Roya, Tinée, Esteron ve Vésubie vadileriyle Fransız Alplerinin güneyi büyük oranda etkilendi. Haberlerde, bazı evlerin tamamen yılıldığı, heyelanların da mülk ve altyapıya ciddi zarar verdiğini ve birçok yolu erişilemez hale getirdiği ifade edildi.