Generali, Munich Re’nin ALLFINANZ ile ortaklığa girdi

İtalyan sigortacı Generali, Munich Re’nin insurtech iştiraki ALLFINANZ ile ortaklık yaptığını duyurdu. ALLFINANZ ile ortaklığın, Generali’nin dünya çapında hayat sigortası uygulamalarını otomatik olarak yönetmesini sağlayarak hayat sigortası poliçe kararlarının doğruluğunu iyileştirmesine yardımcı olacağı belirtildi.

ALLFINANZ’ı kullanarak Generali, hayat sigortası başvuru sürecinin her aşamasını otomatikleştirecek ve sözleşmeleri haftalar yerine dakikalar içinde sonuçlandıracak. Ortaklık aynı zamanda, sigortacının daha önce başvuru sahiplerinin karşılaştığı gecikmelerin üstesinden gelebileceği ve aynı zamanda küresel olarak 50 bölgenin tamamında tutarlılık sağlayabileceği anlamına geliyor.

Temmuz ayında Munich Re Automation Solutions, SPARK ALLFINANZ çözümünü sunmak için Generali Endonezya ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Generali Group Genel Müdürü Frédéric de Courtois: “Dijital dönüşüm, ‘Generali 2021’ stratejimizin temellerinden biridir. Hayat sigortası çözümlerinde, özellikle erken otomasyon aşamalarında, kağıttan dijital sürece geçişi hızlandıran bir ortağa ihtiyacımız vardı.” dedi.

Munich Re Otomasyon Çözümleri EMEA Başkan Yardımcısı Paul Donnelly ise: “Generali’nin, dünya çapında hayat sigortası işi için otomatik sigortalama çözümü olarak Munich Re’nin ALLFINANZ’ını seçmesinden çok memnunuz” diye konuştu.