HDI, İtalyan sigorta şirketi Amissima’yı satın aldı

Alman finans grubu Talanx Group’un sigorta birimi HDI, İtalyan sigorta pazarında çeşitliliği artırma ve genişletme stratejisinin bir parçası olarak Apollo’dan İtalyan hayat dışı sigorta şirketi Amissima’yı satın alıyor ve prim hacmini yaklaşık 300 milyon Euro artırarak kabaca 2 milyar Euro’ya yükseltiyor.

Anlaşmanın bir parçası olarak, HDI International AG’nin bir yan kuruluşu olan HDI Assicurazioni, Amissima Assicurazioni’nin tüm hisselerini, Apollo Global Management’ın iştirakleri tarafından yönetilen yatırım fonlarının dolaylı olarak sahip olduğu Amissima Holdings’den satın alacak. Anlaşmanın 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Talanx, işlemi mevcut fonlardan finanse etmeyi planlıyor ve anlaşmanın hisse başına kazancı artırması ve 2022’den itibaren grubun özkaynak getirisini artırması bekleniyor.

HDI, orta vadeli hedefinin İtalya’nın ilk on hayat dışı sigortacısından biri olmak olduğunu duyurdu.

1920 yılında kurulan Amissima, 2015 yılında Apollo’nun iştirakleri tarafından yönetilen yatırım fonları tarafından satın alındı. Şirketin 293 milyon Euro’luk prim hacmi, onu İtalya’nın en büyük 20 hayat dışı sigorta şirketi arasında gösteriyor.