Aviva’nın Fransa’daki iştiraklerine talipler artıyor

Macif, Generali ve CVC, Aviva’nın Fransa’daki iştiraklerine teklif verme savaşına katıldı.  Haberlerde, sigortacı Macif ile İtalyan Generali ve yatırım şirketi CVC Capital Partners’dan oluşan bir konsorsiyumun, Aviva’nın Fransa’daki işletmesini satın almak için tekliflerini hazırladığını belirtiyorlar.

Geçen ay, Reuters kaynakları, Allianz konsorsiyumu ve hayat sigortacısı Athora Holding’in 2 milyar ila 3 milyar euro arasında değişen bir anlaşmada işi devralmak için görüşmelerde bulunduğunu ifade etmişlerdi.

Ancak, bu özel görüşmelerin birkaç güne sona ereceği düşünülüyor ve bu durum, diğer bazı alıcı adaylarının kendi tekliflerini hazırlamaya başlamasına neden oldu.

Fransız Les Echos gazetesinin haberlerine göre Macif, bir satın alma için 4 milyar Euro’ya kadar para toplamak için Credit Suisse ile finansman çözümleri üzerinde çalışmaya başladı bile. Ve bu arada, Generali ve CVC, İtalyan sigortacının Aviva France’ın % 30’unu alırken aynı zamanda bazı hayat dışı sigorta varlıklarını da devralmasını sağlayacak bir teklif üzerinde ortaklık yapıyor.

Kaynaklar Allianz / Athora konsorsiyumu işi kazanırsa, anlaşma büyük olasılıkla Allianz’ın Aviva’nın Fransa’daki P&C işini, Athora’nın da satış portföyünü devralması anlamına geleceğini belirtiyorlar.

Morgan Stanley’deki analistler, Aviva’nın Fransız işine 3,3 milyar sterlin değer biçerken, Aviva’nın Fransa, Polonya ve İtalya’daki satışlardan yaklaşık 7,2 milyar sterlin toplayabileceğine inanıyor.