Global Reasürans Forumu’nun yeni Başkanı Hannover Re CEO’su

Global Reasürans Forumu (Global Reinsurance Forum-GİF), Hannover Re CEO’su Jean-Jacques Henchoz’un GİF Başkanlığı görevini iki yıllık bir dönem için üstlendiğini duyurdu. General Re’nin Başkanı Charles Shamieh de Başkan Yardımcılığına seçildi.

Jean-Jacques Henchoz yeni görevi ile ilgili, “GİF Başkanı olarak hizmet etmek bir ayrıcalık. Covid 19 salgını gibi sistemik risklerin üstesinden gelmeye yardımcı olmak için re / sigorta endüstrisi ve devlet kurumları arasındaki küresel işbirliği gerekli. Dahası, ticaret engelleri ve küresel gerilimler ve bunların dünyanın ekonomik düzeni ve ticaret sistemi üzerindeki sonuçları, küresel olarak en entegre işlerden biri olan reasürans için özellikle önemlidir. Bu nedenle, küresel reasürans piyasaları için açık ve adil bir çerçeve geliştirmek ve reasüransın kanıtlanmış değerinin ekonomiler ve toplumlar için anlaşılmasını sağlamak için çabalarımızı iki katına çıkarmalıyız.” şeklinde konuştu.

Charles Shamieh ise, “GİF Başkan Yardımcısı rolünü üstlenmekten onur duyuyorum. Giderek artan sayıda işletme ve yasal zorluklar karşısında, küresel sigortacılar ve reasürörler, dünya çapındaki işletmelere ve bireylere kritik destek sağlamaya devam ediyor. Bunlar, doğal afetlerin sıklığı ve şiddeti artan, küresel bir salgının öngörülemeyen zorluklar ortaya çıkardığı ve siber tehditlerin devam eden büyümesiyle benzeri görülmemiş zamanlar. Bu önemli konular hakkında farkındalık yaratmak ve küresel re / sigortacıların değerli çalışmalarını desteklemek için GİF ve üyeleriyle çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.