Japon sigortacı Meiji Yasuda yabancı tahvil yatırımlarını azaltacak

Japonya’nın üçüncü en büyük sigortacısı Meiji Yasuda Life Insurance önümüzdeki yıl yabancı tahvil yatırımlarındaki hisselerini azaltmayı planlıyor.

Meiji Yasuda Life Insurance, gelecek yılın Mart ayına kadar ABD Hazinelerindeki ve diğer devlet borçlarındaki varlıklarını azaltmayı hedefliyor ve bunun yerine yerel tahvil yatırımlarını artırmayı tercih edecek. İndirimin çoğu Meiji Yasuda Life’ın ABD doları değerindeki varlıklarında olacak. Ancak Reuters’de yer alan habere göre sigortacının hala “çeşitlendirme için” Avustralya ve Kanada doları tahvillerine olan riskini ise artırmayı hedeflediği belirtildi.

Aynı zamanda, sigortacı, Japon yeni cinsinden yerel tahvil sahipliğini artırmak istiyor. Reuters’e göre Meiji Yasuda, Eylül ayında sona eren altı ayda yen tahvillerini 120 milyar JPY artırarak 17.34 trilyon JPY’ye yükseltti ve Mart 2021’e kadar portföyüne yerli tahvil eklemeye devam etmeyi hedefliyor.

Meiji Yasuda, Japonya’daki COVID-19 vakalarının ikinci dalgası nedeniyle piyasaların bir düzeltmeden geçmesini bekleyerek “yeniden dengeleme ve riskleri azaltmak” için hisse senetlerini azaltmaya çalışıyor ve ülkenin ekonomik toparlanmasının hızından endişe ediyor.

1881 yılında kurulan Meiji Life Insurance, Japonya’da primlerin beklenen ölüm oranları ve diğer aktüeryal faktörlere göre belirlendiği modern bir hayat sigortası hizmeti sunan ilk şirketti.