Insurtech yatırımları 3.çeyrekte 2.5 milyar $’a ulaştı

Sigorta brokeri Willis Towers Watson (WTW), insurtech firmalarının 2020’nin üçüncü çeyreğinde 104 anlaşmada toplam 2,5 milyar dolar topladığını bildirdi.

Yeni Üç Aylık Insurtech Briefing’e göre, artırılan toplam değer önceki çeyreğe göre% 63 artarken, anlaşma sayısı ise % 41 arttı. WTW, insurtech sektöründe hem yeni hem de olgun fırsatlar için sağlam yatırımcı iştahı gözlemlediğini, ancak 20 milyon ila 50 milyon dolar aralığında yatırım arayan firmalar için orta seviye finansman açığının genişlediğini duyurdu.

Bright Health, Ki, Next Insurance, Waterdrop, Hippo ve PolicyBazaar dahil olmak üzere toplam fonlamanın üçte ikisinden fazlasını oluşturan 100 milyon dolar veya daha fazla olan altı büyük insurtech olarak dikkat çekti.

Erken aşama anlaşma payı, P&C start-up’larının desteğiyle% 57’ye yükselirken, Q3 Series A turuna sahip insurtech’lerin yarısından fazlası ilk kez sermaye artırarak ortalama 10,9 milyon dolar yatırım çekti. Bununla birlikte, orta seviye Seri B ve C yatırımları arayan insurtech şirketlerinin anlaşma payı ise yüzde 9 oranında düşüş gösterdi.