AXA CEO’su Thomas Buberl: Sigortacılık temelden değişecek

AXA CEO’su Thomas Buberl’e göre, 2020 olayları, özellikle de devam eden COVID-19 salgını, sigorta algısını temelden değiştirecek ve algı değiştikçe, sadece tazminat ödemek de yeterli olmayacak.

***

Aon’un endüstri liderleriyle yaptığı sohbette Aon CEO’su Greg Case’in sorularını yanıtlayan AXA CEO’su Thomas Buberl, mevcut piyasa ortamının birçok unsuruna değinirken, öncelikli konulardan biri, sigorta ve resürans endüstrisinde farklı önlemler alma ve işi temelden değiştirme ihtiyacıydı.

Diğer birçok sektör gibi, her tür ve büyüklükteki sigortacılar ve reasürörler, COVID-19 salgınının bir sonucu olarak benzeri görülmemiş bir değişim yaşıyor. Aon CEO’su Greg Case, sektörde yaygın yapısal değişiklikler ışığında Buberl’e mevcut ortamı geçici olarak mı yoksa kalıcı olarak mı değiştireceğini sordu.

Buberl, “Şu anda kesinlikle bazı temel değişiklikler görüyorsunuz çünkü daha önce ve örneğin sağlık riskleri hakkında, pandemiler hakkında konuşuyorduk, onları modelliyorduk, ancak onları hiçbir zaman böyle modellemedik. Dijital pandemilerde, yani siber riskte, benzer bir şey hissettiğinizi düşünüyorum. Bunun hakkında konuştuk, çok yatırım yaptık, ancak herkesin evde olması ve evden çalışması bunu tamamen değiştirdi. Ve bu kalıcı olacak ve kişinin hem bireysel hem de şirket olarak risklerini anlama ve bu riskleri azaltma arzusu kesinlikle sigortaya bakış açısını değiştirecektir” diye konuştu.

Buberl, AXA’nın stratejisinde, 2016 yılında başlattığı, tazminat ödeyen şirketten iş ortaklığına geçiş stratejisini vurgulayarak, “İster siber hasar tazminatı talebi olsun, ister iş kesintisi tazminatı talebi olsun, bir hasar için tazminat ödemek yeterli değil. Müşterilerimize riskleri önlemek için yardım etmeliyiz, ama aynı zamanda bir şey olduğunda da hızlı bir şekilde hasarı ödemeliyiz. Riskleri anlama, azaltma ve çok hızlı yardım etme fikri bana göre kesinlikle boyut değiştirdi” dedi.