Reasürans dünyasında dengeler değişiyor

İki özel sermaye yatırım şirketi, Bermuda merkezli Argo Group International Holdings Ltd’den Ariel Re’yi satın alacaklarını ve başka bir sigorta şirketine yatırım yapacaklarını açıkladı.

Her ikisi de New York merkezli Pelican Ventures Group LLC ve J.C. Flowers & Co., yaptıkları açıklamada, 1910 Lloyd’s Londra sendikası aracılığıyla faaliyet gösteren bir mülk / zayiat reasürörü olan Ariel Re’yi açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın aldıklarını duyurdu.

Pelican Ventures, RenaissanceRe Ltd.’nin eski başkanı ve CEO’su ve reasürans brokeri TigerRisk Partners LLC’nin eski başkanı ve kurucu ortağı Jim Stanard tarafından kuruldu. İki özel sermaye şirketi ayrıca, Lloyd’s’un mülk felaketi reasüransına odaklanan özel amaçlı bir düzenlemesi olan SPA 6133’ü daha da geliştirmek için Londra merkezli Apollo Syndicate Management Ltd. ile operasyonel bir ortaklığı kabul ettiklerini belirtti. Yapılan açıklamada, ortaklık kapsamında Pelican Ventures ve J.C. Flowers’ın ek sermaye, operasyonel destek ve dağıtım sağlayacağı ifade edildi.

Ariel Re’nin eski CEO’su Ryan Mather, işi yürütmek ve her iki sendikanın yüklenimlerini denetlemek için Ariel Re’ye dönecek. Mather yaptığı açıklamada, Ariel Re ile SPA 6133’ün eşleştirilmesinin franchise için “önemli büyüme ve ölçek ekonomileri yaratacağını” söyledi.