TOBB SAİK yönetimi 26. Aylık Olağan Toplantısını yaptı

TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) 26. Aylık Olağan Toplantısını 30 Ekim 2020 tarihinde salgın süreci nedeniyle video konferans yönetimi ile gerçekleştirdi. Acenteler özelinde sektör değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda acenteleri temsilen yeni aksiyonlar alındığı duyuruldu. SAİK yaptığı açıklamada toplantının ana başlıklarını şu şekilde aktardı:

“-Mayıs ayında çıkarılan ve ardından Eylül ayında görüşe sunulan yeni yönetmelik taslağına dair gelecek hafta içinde SEDDK (Sigorta ve Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu) yöneticileri ile SAİK yöneticileri arasında beklenilen toplantının gerçekleşeceği bilgisi alınmıştır.

-Son 3 yıla ait Levha Kayıt ücretlerini ödemeyen sigorta acentelerine, levha kayıtlarının silinmemesi adına yazılı bilgilendirme yapılarak son bir hatırlatmanın kendilerine iletilmesine karar verilmiştir.

-Yapılan şikayet ve suç duyuruları sonrası hazırlanan raporlar doğrultusunda 5 acenteye Kınama, Altı Acenteye Uyarı, Üç Acenteye İkaz ve Bir Acenteye ise Meslekten Men Cezalarının verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı’na da 3 ayrı dosya iletilerek suç duyurusunda bulunulması kararlaştırılmıştır.”