TOBB Başkanı ve SAİK’ten İzmir’e geçmiş olsun ziyareti

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve SAİK yönetimi İzmir’li acentelere geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB SAİK Yöneticileri 30 Ekim 2020 Tarihinde İzmir Seferihisar İlçesi merkezli gerçekleşen, can ve mal kayıplarına yol açan depremin ardından 7 Kasım 2020 tarihinde İzmirli acentelere geçmiş olsun ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette depremden olumsuz etkilenen İzmir’de incelemelerde bulunan SAİK Yöneticileri Ege Bölgesi Sanayi Odasında da Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantıya katıldılar. Toplantıya SEİK ( Sigorta Eksperleri İcra Komitesi ) ve DASK Kurum Yöneticileri de katıldı. Toplantıda depremin sigorta sektörü açısından etkilerinin ele alındığı toplantıda hasarlara dair yapılabilecek çalışmalar değerlendirilerek acentelerin sorunlarının dinlendiği ve çözüm önerilerinin sunulduğu ifade edildi.

Toplantı konuşulan diğer konular ise şöyle sıralandı:

– Deprem sonrası toplamda 14 bin civarında hasar dosyası açılmış olup, yaklaşık 13 bin adedi İzmir merkezi olmuştur. Yaklaşık olarak 50 bin civarında dosya açılabileceği konusunda öngörülerde bulunulmuştur.

-DASK Kurumu İzmir merkezde hasar gören sigortalı vatandaşlara yönelik yoğun çalışmalarda bulunmakta olup ilk hasar ödemesi de 2 Kasım’da yapılmıştır. Tamamıyla yıkılan bir binanın yakın çevresinde DASK İletişim alanı açılarak vatandaşlara hasar süreçlerine dair bilgilendirme yapılacaktır.

-Gelecek hafta TOBB SAİK VE DASK Kurumu yöneticileri bir toplantı gerçekleştirmeye karar vermiştir. Toplantıda ana gündem olarak Acenteler ve müşterileri arasında olası sorun ve çözümler konusu olacaktır.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İzmir ve çevresinde yaşanılan Deprem hadisesi kaynaklı can ve mal kayıpları için Ekip olarak acımızı ve geçmiş olsun dileklerimizi hem bölgedeki meslektaşlarımıza hem İzmir halkına iletiyoruz. İzmir’e ziyaret gerçekleştirerek meslektaşlarımıza ve müşterilerine desteğini gösteren SAİK Yöneticileri başta olmak üzere katılan diğer Sektör Yöneticilerine de Ekibimiz adına şükranlarımızı iletiyoruz.” denildi.