Oyun geliştiricisi Capcom’a fidye yazılımı saldırısı

Mega Man, Street Fighter, Resident Evil, Monster Hunter ve Devil May Cry gibi popüler oyunların Japon oyun geliştiricisi Capcom, şimdiye kadarki en büyük tehdidiyle karşı karşıya. Ancak zombiler ve ateş topu fırlatan dövüş sanatçıları yerine, şirket şimdi felç edici bir fidye yazılımı saldırısıyla mücadele etmek zorunda.

Şirket, 02 Kasım 2020’de bir siber saldırıya uğradığını duyurdu. Siber olay, kötü amaçlı yazılımın yayılmasını durdurmak amacıyla kurumsal ağının bazı bölümlerinin askıya alınmasına neden oldu.

Capcom’dan yapılan açıklamada, “02 Kasım 2020 sabahın erken saatlerinde başlayarak, bazı Capcom Group ağları, e-posta ve dosya sunucuları dahil olmak üzere belirli sistemlere erişimi etkileyen sorunlar yaşadı. Yetkisiz erişim üçüncü bir tarafça gerçekleştirildi ve dahili ağlarının bazı işlemlerini 02 Kasım itibarıyla durdurdu.” denildi.

BleepingComputer’de yer alan habere göre, saldırıdan bu yana, Capcom’un web sitesinde ziyaretçilere e-postaların ve belge isteklerinin, siber olayın e-posta sistemlerini etkilediği için yanıtlanmayacağını bildiren bildirimler yayınladığı  ve saldırganların şirketin kilitli dosyalarının şifresini çözme teklifi karşılığında 11.000.000 dolarlık bitcoin talep ettiği ifade edildi.