Afrika kıtasında yeni bir reasürans şirketi kuruluyor

Kamerun Re, 27 milyon dolarlık sermaye ile lansmana hazırlanıyor. Afrika medyasından yer alan haberlere göre yeni bir ulusal reasürans şirketi olan Kamerun Re’nin 15 milyar FCFA (27,1 milyon ABD Doları) sermaye ile faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Kapital Afrik’da yer alan habere göre kaynaklar reasürörün oluşumunun son aşamalarında olduğunu ve yasal onayları beklediğini bildirdi.

Hükümetin kuruluşa yardımcı olması için Finactu danışmanlık firmasını atamasının ardından, Kamerun’da bir ulusal reasürörün lansmanı, Temmuz 2019’da tartışılıyordu. Kapital Afrik, yerel re / sigortacıların, hükümet yetkililerinin ve ortakların şirketin yapısı konusunda bir anlaşmaya vardığını yazdı.
Yerel sigorta ve reasürans şirketleri Kamerun Re’nin sermayesinin% 51’ine sahip olacak, stratejik bir ortak (tercihen bir reasürör)% 34, Kamerun Eyaleti% 10 ve kalan% 5 diğer çeşitli tarafların elinde olacak. Fas, Tunus, Kenya, Senegal ve Nijerya da dahil olmak üzere diğer birçok Afrika ülkesi şu anda devlet destekli bir reasürans şirketi işletiyor. Kamerun’un kendisi Caisse Nationale de Réassurance’ı (CNR) işletiyordu, ancak bu reasürans girişimi 2000 yılında tasfiye edildi.