Küresel Sigorta Birlikleri Federasyonu’na (GFIA) yeni başkan

Küresel Sigorta Birlikleri Federasyonu (The Global Federation of Insurance Associations-GFIA), yıllık genel kurulunda yapılan oylamadan sonra, Don Forgeron’un yeni başkanı seçildiğini ve yönetim komitesine yeni atamalarını açıkladı.

Kanada Sigorta Bürosu’nun başkanı ve CEO’su olan Forgeron, görevi Meksika Sigorta Şirketleri Birliği’nin genel müdürü Recaredo Arias’dan devraldı.

Amerikan Hayat Sigortacıları Konseyi’nin başkanı ve CEO’su Susan K. Neely, Forgeron’un önceki başkan yardımcısı görevini devralacak. Buna ek olarak, GFIA’nın mali işler sorumlusu olarak atanan Fas Sigorta ve Reasürans Şirketleri Federasyonu genel müdürü Bachir Baddou’nun da dahil olduğu GFIA’nın ExCo’ya yeni atamalar yapıldı.

Japonya Hayat Sigortaları Birliği’nin başkan yardımcısı Toyonari Sasak¸ bölge temsilciliğine, Avrupa Sigorta Genel Müdürü Michaela Koller ise yeniden genel sekreter olarak atandı. Forgeron, “GFIA başkanı olarak atanmaktan büyük onur duyuyorum. Sektörümüzün karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında, önceliğim, sesimizin küresel standart belirleyiciler ve uluslararası kuruluşlar tarafından net bir şekilde duyulmaya devam etmesini ve sektörümüzün topluma ve ekonomiye yaptığı önemli katkıların takdir edilmesini sağlamak olacaktır. Recaredo’ya güçlü liderliği ve GFIA başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca sektörümüze yaptığı katkılardan dolayı da teşekkür etmek istiyorum.” dedi.