İngiltere’de yılın en büyük sigorta satın alması gerçekleşiyor

300 yıllık İngiliz sigortacı RSA, Kanada’nın Intact Financial ve Danimarka Tryg’dan gelen 7,2 milyar pound (9,55 milyar dolar) nakit satın alma teklifini kabul etti. Anlaşma, bu yılki İngiltere’deki en büyük sigorta anlaşması olurken, dünyadaki ise en büyüklerden biri olarak göze çarpıyor.

İngiltere’de en çok More Than markasıyla tanınan RSA; ev, motor ve ticari sigortalarda etkin ve ayrıca Kanada, İrlanda ve İskandinavya’da büyük operasyonlara sahip.

Intact, RSA’nın Kanada, İngiltere ve uluslararası operasyonlarını, Tryg ise İsveç ve Norveç şirketlerini devralacak. Şirketler aynı zamanda RSA’nın Danimarka biriminde ortak olacak. Reuters’ta yer alan habere göre, Tryg 4,2 milyar sterlin ödeyecek, Intact ise 3 milyar sterlin katkıda bulunacak ve genel teklif, toplam 12 bin 400 kişinin çalıştığı RSA’nın 4 Kasım’daki 460 peni kapanış hisse fiyatına % 51’lik bir primi de temsil ediyor.

Tryg CEO’su Morten Hubbe yaptığı açıklamada, “Bu pazarlar hakkındaki derin bilgimiz, bizi yeni grubumuzun değerini entegre etmek, işletmek ve geliştirmek için ideal bir konuma getiriyor” dedi.