General Motors da sigortacılığa giriyor

Tesla artık otomobil sigortası endüstrisine girmek isteyen tek büyük araç üreticisi değil. Otomotiv devi General Motors’da GM) kendi sigorta birimini kurduğunu duyurdu.

Otomobil üreticisi, GM yan kuruluşu ve bağlantılı otomobil hizmetleri şirketi OnStar’ın teknolojisi tarafından desteklenen bir sigorta işi olan yeni OnStar Insurance’ı tanıttı. Ayrıca GM, OnStar Insurance’ın özel temsilcisi olacak yeni bir sigorta acentesi OnStar Insurance Services’in de faaliyete başladığını duyurdu.

OnStar Insurance’a kaydolan müşteriler, sürüş alışkanlıklarının tüm GM araçlarına takılan OnStar ekipmanı tarafından izlenmesini kabul edecekler. Bu telematik yaklaşımı, OnStar Insurance’ın daha düşük sigorta primleri şeklinde güvenli sürüş davranışını ödüllendirmesine ve sürücülere sürüş alışkanlıklarını iyileştirmek için proaktif önerilerde rehberlik etmesine olanak tanıyor.

Sigortanın, kapsamlı bir otomobil güvenliği deneyimi oluşturmak için OnStar’ın telematik ve bağlantılı araç hizmetlerine bir tamamlayıcı olarak satılması amaçlanıyor. GM, hem OnStar Insurance hem de OnStar Safety & Security’ye sahip olan poliçe sahiplerinin, arabalarındaki otomatik çarpışma algılama sistemlerinin, yardım için gönderebilecek bir danışmanı derhal bilgilendireceğini bilerek rahat edebileceğini açıkladı.

Şirket açıklamasında, OnStar Insurance Services aracılığıyla satılan sigortanın American Family Mutual Insurance Company’nin üye şirketleri tarafından garanti altına alındığını ve düzenlendiği belirtildi. GM, sigorta acentesinin, bireysel araç kullanımına dayalı olarak adil fiyatlarla sigorta sunmak ve akıllı sürüş alışkanlıklarını ödüllendirmek için sigorta taşıyıcı ortaklarıyla birlikte çalıştığını açıkladı.

OnStar Sigorta Hizmetleri başkanı Andrew Rose “Yenilikçi bir şekilde sigorta sunan bir sektör lideri olmayı hedefliyoruz. OnStar ve bağlantılı hizmetlere abone olan GM müşterileri, OnStar Sigorta Hizmetlerinden tam entegre hizmetler alırken, indirim almaya da hak kazanacaklar.” dedi.

Sigorta programının bir pilotu ilk olarak Arizona’da başlayacak ve OnStar Insurance başlangıçta GM çalışanlarına sunulacak. Program daha sonra 2021’in başlarında genel halk da dahil olmak üzere ek müşterileri kapsayacak.