Generali, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’nde

İtalyan sigorta devi Generali, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi (DJSI) ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Avrupa Endeksi’nde (DJSI Europe),  sürdürülebilirlik entegrasyon yaklaşımına kabul edildi.

Generali, Avrupa’da yeşil tahvil çıkaran ilk sigortacı ve karbonsuzlaştırmadan en çok etkilenen sektörlerdeki işçiler için iklim değişikliği eylemlerini ve korumayı birleştiren ‘adil’ bir geçişi destekleyen bir iklim stratejisini ilk tanımlayanlar arasında.

Generali Group’dan yapılan açıklamada, “Grup uzun süredir sorumlu yatırım kriterlerini benimsemiş, ayrıca Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) kriterlerine dayalı olarak şirketlere yatırımları seçmiştir ve Grubun sosyal ve çevresel ürünleri, müşterilerin sürdürülebilir davranış ve iş modellerine yönelik seçimini teşvik etmektedir” denildi.

1999’da sürdürülebilirliğe adanmış küresel bir ölçüt olarak başlatılan DJSI, RobecoSAM’ın Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) kriterleri ve S&P Dow Jones Endeksleri’nin metodolojisine ilişkin analizine dayalı olarak lider şirketleri sıralamakta.

Generali Group CEO’su Philippe Donnet, “Sürdürülebilirlik, Generali’nin 2021 planının uzun vadeli değer yaratma ve yeniliği teşvik etmeye yönelik temel bir unsurudur. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin tanınması, paydaşlarımıza ve bir Ömür Boyu İş Ortağı olarak faaliyet gösterdiğimiz topluluklara olan bağlılığımızın bir başka kanıtıdır. Sağlıklı, dayanıklı ve sürdürülebilir bir şirket geliştirmek için ek bir teşviktir.” dedi.