Generali: Satın almalar için 2,5 milyar avro ayırdık

Generali’nin Genel Müdürü Frederic de Courtois, “Daha fazla satın alma yapmak için 2,5 milyar avroya sahibiz” dedi.

***

Generali yaptığı açıklamada, salgına rağmen 2021 mali hedeflerini tamamladıktan sonra, varlık yönetiminde en iyi oyuncu olmayı, uzun vadede ise kârlılıkta dünyanın en iyi beş oyuncusu arasında yer almayı hedeflediklerini duyurdu.

Generali Genel Müdürü Frederic de Courtois yatırımcı gününde yaptığı sunumda, “Satın almalar için 2,5 milyar avroluk kaynağa sahibiz” dedi. İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet ise Financial Times gazetesine verdiği demeçte, firmanın İtalyan varlık yöneticisi Banca Generali’deki çoğunluk hissesinden memnun olduğunu ve onu satmak için görüşmelerde bulunmadığını söyledi.

Avrupa’nın üçüncü büyük sigorta grubu olan Generali, 2019-2021 yılları gelirlerinden kaynaklanan toplam 4,5 – 5 milyar avro temettü dağıtımı için izin verilir verilmez ödemelere başlayacağını açıkladı.  Grup ayrıca hisse başına kazançta yıllık ortalama yüzde 6 – 8 büyüme ve yüzde 11,5’in üzerinde ortalama özkaynak getirisi hedefliyor.

Virüs salgını, birçok ekonomide kilitlenmelere, seyahatlerin ve etkinliklerin iptal edilmesi sonucu işletmelerin aksaması nedeniyle artan sayıda tazminat talebine yol açtı. Generali, virüsten en kötü etkilenen bazı iş kollarında rakiplerinden daha az etkinlik gösteriyor ancak yine de bu yıl pandemi nedeniyle daha düşük kâr bekliyor. Şirket bu yıl 100 milyon avro ilave tasarruf beklediğini belirterek, böylece borç azaltma hedefini bir yıl öncesinden tutturduğunu da duyurdu.