Inigo’ya 800 milyon $ sermaye enjektesi

Bir yatırımcı konsorsiyumu, Lloyd’s sigorta şirketi Inigo’ya 800 milyon dolarlık sermaye enjekte edecek. Sky News haberine göre, yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyumun uzmanlık sigortası şirketi Inigo’ya 800 milyon dolarlık (604 milyon sterlin) büyük bir sermaye enjekte etmek için bir anlaşmaya varmaya yakın olduğu belirtildi.

Inigo, Enstar’dan Syndicate 1301’i çalıştırma hakkının yanı sıra StarStone Underwriting’i satın aldıktan sonra uzman Lloyd’s of London sigorta ve reasürans pazarında faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Enstar ve Stone Point’in yeni sigorta şirketine sırasıyla 27 milyon $ ve 18 milyon $ ‘a kadar yatırım yapmayı taahhüt edeceği bildirmişti.

Sky News haberine göre JC Flowers & Co, Katar Yatırım Otoritesi, Caisse de dépôt et plac du Québec ve Oak Hill Advisors dahil olmak üzere bir yatırımcı konsorsiyumunun, yeni firmaya 800 milyon dolar sermaye taahhüt etmeye yakın olduğu iddia edildi. Anlaşmanın Lloyd’s onayına tabi olduğu, ancak içeriden kişilerden alıntı yapan Sky News, Inigo’nun 2021’in başlarında yeni bir iş yazabileceğini iddia ediyor.