Generali, Ticinum Aerospace ile stratejik ortaklık kurdu

Generali Global Corporate & Commercial (GC&C) ve Ticinum Aerospace stratejik ortaklık kurduklarını duyurdu. İki şirket, uydu verilerini sokak düzeyinde görüntülerle birleştiren bir teknoloji olan Deep Property’yi birlikte geliştirdi.

Generali, Deep Property teknolojisini risk modelleme süreçlerine yerleştirerek, mülk portföyünün rafine bir haritasını elde ederek, müşterilerin doğal afet risklerini azaltmak için adımlar atmasına yardımcı olabileceğini belirtti. Generali, Deep Property’nin kat sayısı, inşaat yılı ve inşaatta hangi malzemelerin kullanıldığı gibi binaların riskle ilgili özelliklerini çıkarmak için yapay zeka tabanlı bir rapor kullandığının altını çizdi.

GC&C CEO’su Manlio Lostuzzi, “Underwriting her zaman uzman veri yönetimi ile ilgiliydi ve kurumsal yüklenim şimdi daha da bilimsel temelli olma eşiğinde. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde GC&C, sürekli değişen yüklenim taleplerini karşılayabilecek dahili sistemleri oluşturmaya, geliştirmeye ve genişletmeye büyük yatırım yaptı. Ticinum Aerospace ile işbirliği ile ortak geliştirilen Deep Property teknolojisi sayesinde, GC&C, şeffaflığın yanı sıra daha sorunsuz ve daha hızlı bir hasar yönetimini garanti ederken, müşterilerimizin sigorta ihtiyaçlarını karşılama becerisini daha da güçlendiriyor.” dedi.

Ticinum Aerospace CEO’su ve Deep Property geliştirme ekibi başkanı Gianni Cristian Iannelli ise, “Bu başarıdan gurur duyuyoruz. Bizim gibi bir start-up için Generali’nin dikkatini çekmesi ve böylesine büyük bir oyuncuyla işbirliği yapma fırsatı bulması büyük bir başarı. Hizmetlerimiz kesinlikle bu işbirliğinden yararlanacak, Deep Property’ye piyasada daha da fazla değer elde etme ve Ticinum Aerospace’i portföy değerlendirme gibi kritik görevler için de güvenebileceğiniz bir ortak olarak kuracak. Bu sonuçtan gurur duyuyoruz ve Generali’ye şirketimize güvendiği için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Generali ve Ticinum Aerospace arasındaki ortaklık, İtalyan Insurtech Derneği tarafından “şirket ve start up ​​arasındaki en iyi işbirliği” ödülüne layık görüldü.