Howden’dan yeni bir satın alma daha

Uluslararası sigorta brokeri Howden, Londra merkezli bir siber ve teknoloji uzmanı brokeri ve Lloyd’s teminat sahibi Safeonline’ı satın almak için bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Satın alma, Howden’ın bu hızlı büyüyen ürün hattına verdiği önemi vurgularken, şirkete gelişmiş bir perakende siber platform sunmanın yanı sıra ABD toptan satış sektöründeki varlığını artırma imkanı yarattı. Bu işlemin, Howden’in siber bölümüne bir siber sigorta uzmanları ekibi getirerek, bu pazardaki halihazırda önemli olan varlığına kaynak ve uzmanlık ekleyeceği ifade edildi. Mevzuat onayına tabi olan işlemin mali detayları ise açıklanmadı.

Safeonline, hem Birleşik Krallık KOBİ’lerine hem de uluslararası toptan satış sektörlerine online fiyat teklif ve poliçe düzenleme işlevini içeren tescilli bir insurtech platformu olan iQ’ya sahip. Bu online portal, KOBİ perakende müşterileri için teminat sağlarken, bu durumun Howden için oldukça tamamlayıcı bir dağıtım modelini temsil ettiği belirtildi. iQ ayrıca, Howden’in mevcut toptan satış siber müşteri tabanını tamamlarken ve küresel olarak Howden ofis ağında “sahada” siber teklif ve bağlama yeteneği sağlama yeteneği de sunacak. Safeonline, siber ve teknoloji, finansal ve profesyonel hatlar, programlar ve bağlayıcılar ve acil durum dahil olmak üzere bir dizi ürün yelpazesi sunarken, Brokerslink ağının da bir üyesi. Söz konusu teknoloji yeteneği, grubun veri ve analiz işi olan HX’e aktarılacak.

Howden, İngiltere’nin en büyük, uzman kişisel ve ticari hat brokerlerinden biri olan A-Plan’ı satın alma anlaşmasıyla son zamanlarda Birleşik Krallık’taki müşteri tabanını önemli ölçüde artırdı. Öte yandan Safeonline CEO’su Chris Cotterell, Cyber ​​bölümünün başkanı olarak Howden’a katılacak