Aviva, Fransa, Polonya ve İtalya’da satış için görüşmelerde

Aviva Plc İcra Kurulu Başkanı Amanda Blanc, şirketin yeni yapılanmasının bir parçası olarak Fransa, Polonya ve İtalya’daki iştiraklerini satmak için görüşmelerde bulunduğunu doğruladı.

Bloomberg’de yer alan habere göre Blanc, şirketin hala “seçenekleri değerlendirmek için erken aşamalarda” olduğunu ve şu anda herhangi bir satış için “belirlenmiş bir zaman çerçevesi” olmadığını söyledi. Bir sözcüye göre ise Aviva ayrıca Hindistan, Çin ve Türkiye’deki ortak girişimleri de gözden geçiriyor.

Blanc’ın Ağustos 2020’de atanması, Aviva’nın İngiltere, İrlanda ve Kanada’daki en güçlü birimlerine odaklanacağını ve geri kalan bölgeleri için seçenekleri değerlendireceği yönlü bir strateji değişikliğine işaret etti. Şirket, o zamandan bu yana Singapur’daki işinin kontrolünü sattı ve İtalyan girişimlerinden birinden çıktı ve Fransız birimini satmaya çalıştığı bildirildi.

Blanc haberde, “Grubu basitleştirmek için iyi bir başlangıç ​​yaptık” dedi. Firma geçen Perşembe günü, temettülerin “düşük ila orta tek haneli” artacağını ve
% 30’un altındaki borç kaldıraç hedefine ulaşıldığında ve ödeme gücü seviyeleri hedefin üzerine çıktığında fazla sermayeyi geri getireceğini açıkladı. Aviva, ağustos ayında faaliyetlerini daha kapsamlı bir şekilde incelemek için temettü politikasını gözden geçirdiğini duyurmuştu.

Yatırımcılar uzun süredir Aviva’da daha kararlı bir değişiklik çağrısında bulunurken, Blanc’ın bir yıldan biraz fazla bir süre üst sıralarda geçirdikten sonra ayrılan selefi Maurice Tulloch’un 2019’da ortaya koyduğu strateji yüzünden hayal kırıklığına uğradılar. Blanc, firmanın hisseleri son beş yılda karşılaştırmalı FTSE 100 Endeksi’nin altında performans gösterdikten sonra daha acil bir yaklaşım önerdi.