Türkiye en yüksek sigorta potansiyeline sahip 10 pazar arasında

Türkiye, MAPFRE Economics’in Küresel Sigorta Potansiyeli endeksine (MAPFRE GIP) göre, hem hayat hem de hayat dışı segmentlerde dünyanın en yüksek sigorta potansiyeline sahip 10 sigorta piyasası arasında yer alıyor.

MAPFRE’nin Küresel Sigorta Potansiyeli Endeksi (MAPFRE GIP), 2019’daki mevcut en son verilerle güncellendi. Endeks, bir metrik oluşturarak dünya çapındaki sigorta koruma açığını ölçmek amacıyla hem gelişmiş hem de gelişmekte olan piyasalar dahil olmak üzere 96 sigorta piyasası için hesaplandı. Orta ve uzun vadede en yüksek sigorta potansiyeline sahip pazarları özetlemektedir.

MAPFRE Economics’ten yeni bir rapora göre, Çin, ABD ve Hindistan, hem hayat hem de hayat dışı alanlarda en yüksek sigorta potansiyeline sahip ülkeler listesinin başında geliyor.

MAPFRE, Türkiye’nin sigorta koruma açığını (IPG) ev içi yaşam sektöründe doldurmasının 25 yıl, yurt içi genel sigorta sektöründe ise 19 yıl alacağını öngörüyor.

MAPFRE GIP endeksi, diğer şeylerin yanı sıra, sigorta penetrasyonu, ekonomi büyüklüğü ve nüfus büyüklüğü dahil olmak üzere IPG’nin yanı sıra diğer değişkenleri de hesaba katıyor.

 

MAPFRE GIP (Life) MAPFRE GIP (Non-life)

Rank

Market

Rank

Market

1

China

1

China

2

US

2

US

3

India

3

India

4

Russia

4

Russia

5

Indonesia

5

Indonesia

6

Germany

6

Japan

7

Japan

7

Germany

8

Brazil

8

Brazil

9

Turkey

9

Turkey

10

Mexico

10

Mexico