Veteranlardan 1 milyar $ sermayeli yeni reasürans şirketi

Sigorta endüstrisinin veteran isimleri Greg Hendrick ve Dinos Iordanou, Carlyle Group, Hellman & Friedman ve yönetimden alınan destekle 1 milyar $ (yaklaşık 1.33 milyar SG $) öz sermaye ile reasürans şirketi kurdu.

Bloomberg’de yer alan habere Vantage Group Holdings başlangıçta reasürans sağlayacak ve daha sonra başka teminatlar da üstlenmeyi planlıyor. AXA XL’in eski CEO’su Hendrick, start-up’ın CEO’su olarak görev yapacak. Daha önce Arch Capital Group’un başkanı olan Iordanou ise icracı olmayan başkan olarak görev yapacak.

Haberde sektör veteranlarının yeni bir reasürör kurmak için nispeten iyi bir zaman seçtiklerini reasürans şirketlerinin son zamanlarda daha iyi fiyatlandırma, şartlar ve koşullar gördü. Hendrick, Bloomberg’e verdiği demeçte, 2017’den bu yıla kadar olan bir dizi doğal felaketin yanı sıra uçak kazaları gibi insan yapımı kayıplar ve kayıp maliyetlerindeki büyük artış, zamanlamayı daha da çekici hale getirdiğini belirtti.

Hendrick, “Tüm bunlar gelişiyordu ve COVID çarpmadan önce Dinos’un gördüğü buydu ve ardından COVID çarptığında, bunun değişen an olmadığı anlaşıldı. Şu anda, brokerlerin ve müşterilerin ihtiyaç duyduğu boşluğu doldurmak için başkaları geri adım atarken devreye gireceğiz.” dedi. Bloomberg’e göre Iordanou, Hendrick’in AXA XL’den ayrılmasının ertesi günü yeni şirket fikrini sunmak için Hendrick ile temasa geçti.

Iordanou, Bloomberg’e “Bir şekilde işe geri dönme dürtüsüne sahiptim” dedi. Vantage, mülk felaketi ve özel riskler dahil olmak üzere reasürans teminatı sunmaya başlamayı planlıyor. Hendrick, Bloomberg’e verdiği demeçte, şirket sigortalamaya odaklanacak.

Carlyle Group’un sigorta çözümleri bölümü başkanı Brian Schreiber, Vantage’ın tüm pazar ortamlarında başarılı olmasına yardımcı olmak için teknoloji ve veri analizini sigortalamaya odaklanarak birleştireceğini söyledi.

Schreiber, Bloomberg’e “Bu tür sigorta şirketlerinde, onları başlattığınızda ve sermayenizi dağıttığınızda zamanlama çok önemlidir, ancak her şey değildir. Bu gerçekten, riskleri seçip fiyatlayabilmek ve döngü boyunca sermayeyi verimli bir şekilde yönetebilmekle ilgili. Vantage’ın sigortalama odaklı bir iş olmasına çok odaklandık. Ve Dinos ve Greg ile, bunu döngüler boyunca yapmış olma konusunda kanıtlanmış bir beceriye ve sicile sahip iki yöneticiniz var.” şeklinde konuştu.