MLB, pandemide iş kayıpları nedeniyle sigortacılara dava açıyor

Pandemiye bağlı iş kesintisi (BI) iddialarının statüsüne ilişkin yasal savaşlar devam ederken, ABD’nin en önemli spor organizasyonu Major League Baseball (MLB) sigorta sağlayıcılarına dava açmayı planladığını açıkladı. AP News’in haberine göre, Lig ve ekibinin 30’u da sigortacılarına karşı dava açmayı planlıyor.

Major League Baseball, COVID-19 salgını nedeniyle neredeyse tamamen seyircisiz oynanan 2020 sezonunda milyarlarca dolar kaybetti.

MLB, sigorta şirketleri AIG, Factory Mutual ve Interstate Fire and Casualty Company’nin “tüm risk” politikaları kapsamında ileri sürülen meşru iddiaları ödemeyi reddettiğini açıkladı.

Ancak Amerikan Sigorta ve Reasüransının Geleceği (FAIR) adlı endüstri kampanyası ise stadyumlarda veya tesislerde herhangi bir fiziksel hasarın meydana gelmediğini, dolayısıyla sigortacıların ödeme yapmak zorunda olmadığını iddia ediyor.

Şimdiye kadar, ABD’deki çoğu yasal dava, FAIR’in belirttiği noktayı kabul etti, ancak İngiltere mahkemeleri, FCA tarafından öne sürülen dönüm noktası niteliğindeki BI test davasında büyük ölçüde poliçe sahiplerinin yanında yer aldı.

MLB’den AP’ye yapılan açıklamada, “COVID-19 nedeniyle, 30 büyük lig kulübündekiler de dahil olmak üzere Major League Baseball kuruluşları, 2020’nin büyük bölümünde oyun oynayamamamız, taraftarlarımıza ev sahipliği yapamamamız ve normal iş operasyonlarını yürütemememiz nedeniyle önemli mali kayıplar yaşadı. Bu kayıpların tamamının sigorta poliçelerimiz tarafından karşılandığına kesinlikle inanıyoruz ve mahkeme ile jürinin kabul edeceğinden eminiz.” denildi.

Pennsylvania Üniversitesi Carey Hukuk Fakültesi’ne göre ise birkaç küçük lig beyzbol takımından gelenler de dahil olmak üzere, pandemik BI iddiaları konusunda sigortacılara karşı 1.400’den fazla dava açıldı.