Munich Re uzmanlık alanlarını genişletmek istiyor

Küresel reasürör Munich Re, 2025’e kadar yüzde 12-14 arasında bir özkaynak getirisi (RoE) hedeflerken, önümüzdeki beş yıl içinde ihtisas işini daha da genişletmeyi ve P&C reasürans primlerini büyütmeyi planlıyor. Munich Re CEO’su Joachim Wenning, reasürörün 2025 yılına kadar olan yeni stratejisini açıkladı.

Reasürör, gelecek yıllarda karlı bir şekilde büyümeyi planlarken, kılavuz ilkeler olarak ölçek, şekil ve başarı ile desteklenen önümüzdeki beş yıl için bir dizi cesur hedef belirledi. Munich Re, temel iş modelini korurken ve güçlendirirken tüm değer zincirini kapsayan yeni iş modellerine doğru dönüşümünü ilerletmeyi planlıyor.

Genel olarak, şirket 2025 yılına kadar yüzde 12 ile 14 arasında bir öz sermaye getirisini (Özkaynak kârlılığı) hedefliyor, bu da firmayı emsal grubunun en iyilerinden biri haline getirecek. Reasürör, yatırım getirisindeki iyileşmenin daha yüksek karlılık, büyüme ve düşük faiz oranlarının neden olduğu düzenli yatırım gelirindeki erozyonu önleyecek bir yatırım getirisi performansı ile destekleneceğini belirtti. Ek kazanç artışı, hisse başına daha yüksek kazanç anlamına gelecek ve bunun 2025 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 5 oranında artması bekleniyor.

Ödeme gücü oranının ideal yüzde 175-220 aralığında kalması bekleniyor. Munich Re, reasürans iş alanının piyasa koşullarında son zamanlarda meydana gelen önemli gelişmeler sayesinde organik büyüme fırsatları gördüğü için ‘Ambition 2025’ stratejisinin finansal hedeflerine ulaşmada kilit rol oynayacağını vurguladı.

Mülk / kaza reasüransında, Munich Re, 2025’e kadar her yıl yüzde 95’lik bir kombine oranı hedefliyor. 2025 yılına kadar primlerin yaklaşık 31,5 milyar Euro’ya yükselmesini bekliyor. Hayat ve sağlık reasüransı segmentinde, prim gelirinin 2025 yılına kadar yaklaşık 15 milyar Euro’ya çıkması bekleniyor.

Aynı zamanda, Munich Re, uzmanlık gerektiren iş arayışlarını daha da genişletme niyetini açıkladı. Reasürör ayrıca Paris İklim Anlaşması hedefleriyle ilgili güncellemeleri de paylaştı. 2040 yılına kadar bu riski tamamen ortadan kaldırmadan önce, sera gazı emisyonlarını şimdi ve 2025 arasında yüzde 5 azaltmaya ve dünya çapında doğrudan ve isteğe bağlı sigorta işindeki kömüre bağlı maruziyetini yüzde 35 azaltmaya çalışacak. Grup, 2030 yılına kadar ticari faaliyetlerinden net sıfır CO2 emisyonu elde etmeyi bekliyor.

Yeni büyüme stratejisi ve hedefleri hakkında yorum yapan Wenning, “Munich Re Group Ambition 2025 ile, Grup genelinde tek tip bir strateji oluşturduk. Reasürans, birincil sigorta ve varlık yönetimi. Kendimizi iddialı finansa adamış bulunuyoruz. Hissedarlarımız, müşterilerimiz, personelimiz ve topluluklarımız için değer katmaya devam edeceğiz. Munich Re Group Ambition 2025, Munich Re’yi yeni bir başarı seviyesine yükseltmemize yardımcı olacak.” dedi.