Sigortacılar pandemide 90 milyar $’ı aşan birleşmeye imza attı

Salgın tarafından ezilen sigortacılar, salgın azaldığında kimin en güçlü şekilde ortaya çıkacağını görmek için yarışırken anlaşmalar arıyor.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, RSA Insurance Group Plc ve Allstate Corp.’un devralımı, bu yıl açıklanan endüstri anlaşmalarının yaklaşık 93 milyar $ ‘a çıkmasına yardımcı oldu. Zurich Insurance Group AG de dahil olmak üzere diğer büyük şirketlerin alımları izlemesi ile 2020, son finansal krizden bu yana anlaşmalar için en büyüklerden biri olacak.

Sigortacılar, koronavirüs bilançolarını tahrip etmeden önce birleşmek için baskı altındaydı, rekor düşük tahvil getirileri ve yıllarca kazançlarını düşüren artan düzenleme maliyetleri bu baskının ana sebepleri olarak gösteriyordu. Pandemi bu eğilimleri hızlandırıp değerlemeleri sıkıştırdıkça yeni bir aciliyet duygusu ortaya çıktı. Primlerden elde edilen geliri artırma sorumluluğu ile birçoğu, sağlam bir şekilde yerleştikleri ve fiyatları etkileyecek boyuta sahip oldukları pazarlarda büyümeye odaklanıyor.

Mediobanca SpA’da bir sigorta analisti olan Vinit Malhotra, “Sigorta sektörü uzun yıllardır bazı M&A yeniden yapılandırma anlaşmaları için hazırlandı. Covid-19 ve ABD devlet tahvili getirilerindeki dramatik düşüşün birleşimi, her ikisi de sigortacıların kârını düşürdü, yöneticilerin anlaşma düğmesine basması için dürtü faktörü oldu.” dedi.

Bir sigortacı için yılın en büyük anlaşması olan Londra merkezli RSA’nın 7,2 milyar pound (9,6 milyar dolar) devralımı, şirketlerin ana pazarlarında büyümek için satın almaları nasıl kullandıklarını gösteriyor. RSA, Kanada’nın Intact Financial Corp.’un, Kanada, İngiltere ve uluslararası operasyonlarını devralmasıyla iki alıcı tarafından bölünecek, Tryg A / S ise İsveç ve Norveç işletmelerini alarak İskandinavya’nın borsada işlem gören en büyük mülkü ve kaza sigortacısı olmasına yardımcı olacak.

Birçok sigortacı, son yıllarda artan sermaye gereksinimleriyle vurulan ve kârları ağırlaştıran hayat sigortasından uzaklaşmanın bir parçası olarak, daha kazançlı mülk ve kaza işlerini genişletmek için satın almalar arıyor.

Zurich Insurance, geçen ay ABD’deki yan kuruluşu Farmers Group Inc.’in MetLife Inc.’in ABD’deki mülk ve kaza birimini satın almak için görüşmelerde bulunduğunu duyurdu. Halihazırda Avustralya’daki dördüncü en büyük hayat dışı sigorta sağlayıcısı olan Allianz SE, bu ayın başlarında Westpac Banking Corp.’un genel sigorta birimini satın almayı kabul etti. Sampo Oyj’un Ağustos ayında Hastings Group Holdings Plc’yi satın alma anlaşması da bu eğilimin bir parçası.

Avrupa’nın en büyük hayat sigortası konsolidatörü Phoenix Group Holdings Plc’nin CEO’su Andy Briggs, “Kuruluşlar ölçek ve rekabet avantajı olan alanlara odaklanmak istiyor.” dedi.

Bu yıl genel olarak sektördeki en büyük anlaşma, Aon Plc’nin Mart ayında Willis Towers Watson Plc’yi yaklaşık 30 milyar $ ‘a satın alma anlaşmasıydı ve bu, dünyanın en büyük sigorta brokerini oluşturabilir.

Sigortacılar, Covid-19’un fiyatları düşürdüğü için daha ucuz hedefler haline geldi. MSCI Dünya Sigorta Endeksi bu yıl yaklaşık% 6 düştü.

Michael Huttner da dahil olmak üzere Berenberg analistleri, bu hafta yayınlanan bir raporda, Covid-19’un anlaşmalara yönelik temel eğilimi hızlandırmasıyla, Avrupa’daki faaliyetin önümüzdeki 12 ay boyunca ortalamanın üzerinde seviyelerde kalması gerektiğini yazdı. Analistler, potansiyel hedeflerin arasında İngiliz sigorta şirketleri Beazley Plc ve Hiscox Ltd. olduğunu söyledi.

Son satıcılar arasında Aviva Plc gibi zayıflamak isteyen firmalar yer alıyor. Yeni CEO Amanda Blanc yönetiminde, Aviva, İtalyan hayat sigortası ortak girişiminden ayrıldı ve şirket İngiltere, İrlanda ve Kanada’daki en güçlü işlerine odaklanırken Singapur operasyonundaki çoğunluk hissesini satmayı kabul etti. Aynı zamanda, Fransa ve Polonya’da satış birimlerine de bakıyor.

Hollandalı sigortacı Aegon NV, geçtiğimiz ay Macaristan, Polonya, Romanya ve Türkiye’de sigorta, emeklilik ve varlık yönetimi birimlerini “en fazla değeri yaratabileceği” ülke ve işletmelere yönelik stratejik bir değişimin parçası olarak sattığını duyurdu. Aegon anlaşmasının diğer tarafındaki şirket olan Vienna Insurance Group AG, onu Orta ve Doğu Avrupa’daki en büyük sigortacı olarak konumunu güçlendirmek için kullandı.

Bloomberg Intelligence’da bir sigorta analisti olan Kevin Ryan, “Seçtiğiniz pazarlarda giderek daha fazla iştahlı olmanız gerekiyor. Ancak o zaman fiyatlandırma üzerinde herhangi bir etkiye sahip olabilirsiniz.” dedi.