Zurich ve Farmers, MetLife’ın ABD’deki hayat dışı işini 3,9 milyar dolara aldı

Zurich Insurance Group (Zurich) ve Farmers Group, MetLife’ın ABD’deki hayat dışı işini 3,9 milyar ABD Doları karşılığında satın alma anlaşmasını duyurdu. Satın almaya Zurich, FGI aracılığıyla 2,43 milyar dolara Farmers Group ise 1,5 milyar dolar katkıda bulunacak.

Anlaşma, Zurich’in istikrarlı, ücrete dayalı kazanç akışlarını daha da artırmayı ve tamamlandıktan sonraki ilk tam yıldan itibaren kazançlara katkıda bulunmayı ve Zurich’in 2022 büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesini desteklemeyi amaçlamakta.

İşlemin Farmers Group’a ise ülke çapında bir varlık sağlamasının yanı sıra hızlandırılmış büyüme için güçlü bir platform sağlamak için yeni dağıtım kanallarına erişim sağlaması bekleniyor. Bu, Farmers Group’un kişisel hat ürünlerini MetLife’ın ABD Grup Avantajları platformunda sunduğunu görecek 10 yıllık özel bir dağıtım anlaşmasını da içeriyor. Satın alınacak iş, 2,4 milyon poliçe, 3,6 milyar dolar net yazılı primleri ve 3.500 çalışanı içeriyor.

Zurich Group CEO’su Mario Greco, “Bu satın alım, Farmers Exchanges’ın büyüme potansiyelini önemli bir şekilde yükseltiyor ve Zurich’in karlılığını daha da arttıracak” dedi. Açıklamasının devamında, “ticari sigortalarda devam eden artışla birlikte bu anlaşma 2022 hedeflerimize ulaşma kabiliyetimizi güçlendirecek” ifadesini kullandı.