“Sigorta satın almaya nasıl karar veriliyor” sorusunun cevabı bu eğitimde

Sigorta tüketicisinin daha yakından tanınması ve beklentilerin daha iyi anlaşılması amacıyla düzenlenen ve Dr. Hasan Meral tarafından TSEV’de daha önce üç dönem verilen “Sigortacılıkta Psikoloji ve Davranışsal Ekonomi” eğitimi yeniden başlıyor. 14-15 Ocak 2021 tarihlerinde Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın online eğitim platformunda verilecek dersler katılımcılar tarafından internet bağlantısıyla evden takip edilebilecek. Katılımcılar, eğitmeni ve sunumu canlı olarak görüp dinlerken, sesli olarak sorularını sorup yorum yapabilecekler.

“İnsanlar sigorta satın almaya nasıl karar verir?” sorusunun cevabını arayan eğitim programı, Sigorta Dünyası yazarlarından Dr. Hasan Meral tarafından 50’nin üzerinde bilimsel kitap ve makaleden yararlanılarak hazırlandı.

Eğitimin ana başlıkları şu şekilde oluşturuldu:

Davranışsal ekonomiye giriş,

Temel davranışsal ekonomi teorileri,

Sigorta satın almada karar süreci,

Sigorta müşterisinin beklentilerini anlamak,

Davranışsal sigortacılık uygulama alanları,

Sigorta oyun teorisi (workshop).

Eğitim programı ilk olarak 24 Şubat 2020’de TSEV’de, daha sonra 5-6 Mayıs ve 4-5 Haziran’da online olarak düzenlenmiş ve katılımcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için TSEV’in eğitim sayfasına girilebilir: https://www.tsev.org.tr/egitim-detay/15136