SAİK ile SBM yöneticileri Danışma Kurulu’nda buluştu

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Yöneticileri ile Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Yöneticileri arasında Danışma Kurulu toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli başlıklar masaya yatırıldı.  Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TOBB SAİK Yöneticiler i 18 Aralık 2020 tarihinde SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirmiştir.

Toplantıda konuşulan konuları kısa başlıklarla sizlerle paylaşıyoruz.

-SAİK Yöneticileri, SBM Sistemlerinde olan ve hatalı işlemlere yönelik bazı aksaklıkları Kurum yöneticilerine iletmiş ve düzeltilmesi talep edilmiştir.

-SAİK Yöneticileri Acentelerin SBM sistemlerinden eriştikleri verilere ilave olarak ortak veri modelinden de faklı branşlarda “kendi acenteliklerine ait olan poliçeler ile alakalı”veri alabilmesi için düzenleme talep edilmiştir.

– Sigorta Acentelerin bilhassa pandemi nedeni ile evden çalışmaya geçilmesi ile birlikte kullanımı artan çesitli mobil vb. Uygulamalar üzerinden müşterilerine ve acenteliklerine ait Ekran Şifreleri, kredi kartı bilgileri gibi önemli verilerin elegeçirildiğini bu konuda çok dikkatli olunması gerektiği görüşülmüştür.

-Sigorta Şirketlerinin Web servis hizmetlerinin yazılım şirketleri veya farklı yazılımlar aracılığı ile, Sigorta yetkisi olmayan Kurum ve kişilerce kullanılmasının önüne geçmek için yeni tedbirler alınması konusunda istişarelerde bulunulmuştur.”