Anadolu Hayat Emeklilik’ten satış ekibine finans eğitimleri

Anadolu Hayat Emeklilik, eğitim faaliyetlerini yürüten İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan AHE Akademi ile CYB Eğitim Danışmanlık iş birliğinde satış ekibine özel finans eğitimleri düzenliyor. Fonlar, finansal okuryazarlık ve satış tekniği gibi konuların yer aldığı “Satış Diliyle Finansal Okuryazarlık ve Bireysel Emeklilik Fonları” eğitimleriyle müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye taşınması hedefleniyor. Sektörde ilk kez uygulanan bir eğitim programı ile çalışanlarına ve dolayısıyla müşterilerine yarar sağlama amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aytekin, sektörel gelişmeler paralelinde ihtiyaç duyulan eğitimlerle, çalışanlarına yatırım yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Eğitim programlarını tamamlayan satış danışmanlarının bireysel emeklilik fonları ve yatırım yönlendirmeleri konusunda müşterilerine daha iyi hizmet vermesi amaçlanıyor. Tamamlanan eğitimler sonrası AHE Akademi’ye yapılan geri bildirimlerin, eğitim programının sahada uygulamaya alınması noktasında başarı kaydettiğini açıklayan Aytekin, “Teknik detayların yoğun olduğu bireysel emeklilik yatırım fonlarının temel yatırım stratejilerine uygun bir dille, yalın ve anlaşılır bir şekilde aktarılması yönündeki faydalar, eğitim katılımcıları tarafından da dile getirildi” diye konuştu.

En önemli birikim ve yatırım araçlarından biri olarak bilinen bireysel emeklilik sisteminde şirketler ile katılımcılar arasında en önemli bağ olan bireysel emeklilik aracılarının görevlerini gerçekleştirirken emeklilik yatırım fonları ile ilgili bilgi sahibi olması, sistemin işleyişi açısından büyük önem taşıyor. “Satış Diliyle Finansal Okuryazarlık ve Bireysel Emeklilik Fonları” eğitimi ile aracılarına, sisteme ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen Anadolu Hayat Emeklilik, satış ekibinin uzmanlaşmasına katkı sağlayan çalışmaları hayata geçirmeye devam edecek.