“Acentelerimizin tarım sigortalarına ilişkin farkındalığını artıracağız”

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, 2019 yılı verilerine göre sigorta acentelerinin TARSİM’in toplam üretiminin %28’ini gerçekleştirdiğini belirterek, “Bölgesel olarak düzenleyeceğimiz bu seminerlerle, acentelerimizin tarım sigortalarına ilişkin farkındalığını artıracağız” dedi.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, 24 Aralık 2020 tarihinde video konferans aracılığıyla “Devlet Destekli Tarım Sigortaları Semineri” ne katıldı. TOBB ve TARSİM tarafından organize edilen ve “Devlet Destekli Tarım Sigortaları Semineri” olarak adlandırılan toplantıya, TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal ve Kurum yöneticileri ile yaklaşık olarak seksen civarında Acente katıldı.

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut’un toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Yaşadığımız bu pandemi sürecinde Tarımın önemini daha fazla idrak ettik. Pandemi sürecinin ne zaman biteceğinin bilinmemesi ve güvenlik kaygılarıyla insanlar marketlere hücum etti. Özellikle un, şeker, makarna, konserve ve bakliyat gibi uzun süre saklanılabilecek temel ihtiyaç maddeleri satın alındı.

Bu dönemde, tarımsal üretim ve gıda zincirindeki bütün unsurlar kritik sektörler olarak belirlenirken bunların faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmelerine imkan sağlandı. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanların işlerine kesintisiz biçimde devam etmelerine izin verildi. Ayrıca gıda sevkiyatının aksamaması içinde gerekli tedbirler alındı. Bazı ülkelerin tarımsal ürünlerin ihracatına getirdiği sınırlamalar ve uluslararası lojistik faaliyetlerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle, çeşitli ürünlere erişimde sorunlar yaşandı. Bu vesile ile ülkesel tarım üretimin önemini bir kez daha idrak ettik.
Sürdürülebilir tarımın gerçekleştirilerek, gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için, tarım sigortaları çok büyük öneme sahiptir. Bu nedenle, üreticilerin doğal afetlerden ve diğer oluşabilecek risklerden korunması amacına sigorta çözümleri sunmak üzere devletimiz tarafından 2005 yılında kurulan TARSİM, kuruluş tarihi itibariyle önemli ilerlemeler kaydetmiş, sigortacılık ve tarım sektörlerinin göz bebeği haline gelmiştir.

2019 yılı verilerine göre biz sigorta acenteleri TARSİM’in toplam üretiminin %28’ini gerçekleştiriyoruz. Bankalardan sonra en fazla üretimi biz gerçekleştiriyoruz. Ancak, hem meslektaşlarımızın daha fazla kazanması hem de çiftçimizin güvence altına alınması için, devlet destekli tarım sigortaları üretimimizi artıracağız.

Bölgesel olarak düzenleyeceğimiz bu seminerlerle, acentelerimizin tarım sigortalarına ilişkin farkındalığını artıracak, ayrıca, siz değerli meslektaşlarımızın görüş, sorun ve taleplerini bölgesel bazda alacağız. TARSİM ve diğer yetkili kurum ve kuruluşlarla, sizlerden gelen görüş, öneri ve sorunları değerlendirecek, tarım sigortalarının acente eliyle büyümesini, yaygınlaşmasını sağlayacağız.Bu vesile ile tarımsal üretim ve ticaretinin gelişmesi için yıllardır büyük emek harcayan, acente dostu değerli başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na, SEDDK ve Tarım Bakanlığının değerli yetkililerine, TARSİM’in kıymetli Genel Müdürü ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”