Dr. Murat Kınıkoğlu’ndan kalbe iyi gelen 11 faydalı yiyecek önerisi

Beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri, son yıllarda dünyada ve ülkemizde farkındalığı gittikçe artan bir konu. Beslenmenin önemini yazdığı kitaplar, sosyal medya paylaşımları ve televizyon programlarında sıklıkla vurgulayan Kardiyolog ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kınıkoğlu, ideal bir beslenmede olması gereken gıdalar ve bu gıdaları ne miktarda yememiz gerektiğine açıklık getirdi.

Yağsız, şekersiz, bitkisel beslenmenin kalp başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyucu ve hastalıkları iyileştirici özelliği olduğunu savunan Dr. Kınıkoğlu, bu tip beslenmenin dünyadaki öncülerinden Dr. Michael Greger’in her gün tüketilmesi gereken besin maddelerinin başına keten tohumunu koyduğunu aktarıyor. Mutfağımızda kullanmaya alışık olmadığımız bu faydalı besinin nasıl hazırlanması gerektiğini de anlatan Kınıkoğlu, keten tohumu ve bitkisel gıdaların enflamasyonu giderici ve kalbi koruyucu özelliklerinden de bahsediyor.

Dr. Murat Kınıkoğlu’nun 11 faydalı gıda ve bu gıdaları ne miktarda almamız gerektiğini anlattığı videoyu aşağıda paylaşıyoruz: