Amazon destekli sağlık girişimi Haven kapısına kilit vurdu

Amazon, Berkshire Hathaway ve JP Morgan tarafından 2018 yılında başlatılan ortak sağlık girişimi Haven, ay sonunda kapısına kilit vuruyor. CNBC’deki kaynaklar, üç şirketin 2015 yılında Haven aracılığıyla ABD pazarındaki “sağlık hizmetlerinin balonlaşan maliyetleri” ile mücadele etmek için ortaklık kurmuştu.

Lansman, o zamanlar sigorta pazarında bir heyecan yaratmıştı, son haberle birlikte ise ABD’deki büyük sağlık hizmeti sağlayıcılarının hisselerinin% 10’a kadar düştü.

Ancak kaynaklar, lansmandan bu yana, kurucu şirketlerin her birinin kendi projelerini kendi çalışanları ile ayrı ayrı takip ettiğini ve bu da ortak girişimi geçersiz kıldığını söylüyor.

Haven’ın 57 işçisine, kapıların ay sonuna kadar kapanacağı ifade edilirken, firmalar kendi sağlık hizmetleri gündemlerini ilerletmeye devam ettikçe, bunların Amazon, Berkshire Hathaway ve JP Morgan arasında bölünmesi bekleniyor. Haven’ı kapatma hamlesi bazıları için bir şok olabilirken, aynı zamanda karmaşık ABD sağlık hizmetleri endüstrisini iyileştirme girişimlerinin doğasında bulunan zorluklardan da bahsediyor.

Haven sözcüsü Brooke Thurston, planlanan kapanışı CNBC’ye doğruladı ve konuyla ilgili ″Haven ekibi, çok çeşitli sağlık hizmeti çözümlerini keşfetmenin yanı sıra, birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için yeni yollar denemek, sigorta avantajlarını anlamak ve kullanmak daha kolay ve reçeteli ilaçları daha uygun fiyatlı hale getirmek için iyi bir ilerleme kaydetti. İleriye doğru Amazon, Berkshire Hathaway ve JPMorgan Chase & Co., bu içgörülerden yararlanacak ve bireysel çalışan nüfusumuzun ve konumlarımızın özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlanmış programlar tasarlamak için gayri resmi işbirliği yapmaya devam edecek” dedi.