SAİK “Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmeleri”ndeki çekincelerini SEDDK’ya iletti

TOBB SAİK Yönetimi, Sigortacılık ve Özel Emeklilik düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) yetkilileri ile video konferans toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetler ve Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmeleri Hakkında Yönetmelik ” taslağı oldu.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan paylasımda,

“Değerli Meslektaşlarımız;

TOBB SAİK Yönetimi 07.01.2021 tarihinde, Sigortacılık ve Özel Emeklilik düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) yetkilileri ile video konferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirmiştir.

SEDDK Başkan Yardımcısı Mete Güler ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşen söz konusu toplantıda ” Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetler ve Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmeleri Hakkında Yönetmelik ” taslağı ana gündem konusu olmuştur.

İcra Komitesi Yönetimi; gönderilen son taslaklara dair çekince ve görüşlerini SEDDK Yetkilerine iletmişlerdir.

TOBB SAİK Yönetimi, Yönetmelikte Acentelerin alehine oluşacak her maddenin düzeltilmesi için etkin mücadelelerine devam etme kararı almışlardır.

Bilginize sunuyor, mesleğimiz adına özverili çalışmaları için İcra Komitemize,Ekibimiz adına teşekkür ediyoruz.” denildi.

TOBB SAİK Yönetimi istişare toplantısı düzenledi

Öte yandan TOBB SAİK Yönetimi 07.01.2021 tarihinde, 4 saat süren SEDDK yetkilileri ile yaptıkları toplantı sonrasında ikinci bir toplantı ile, bundan sonraki hareket ve eylem planlaması için kendi aralarında istişare toplantısı düzenledi.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “9 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetler ve Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmeleri Hakkında Yönetmelik” sonrasında, tekrar yayınlanacak yeni yönetmelikle alakalı olarak, Acentelerin mağdur olmaması adına, Acentelerin alehine oluşacak her maddenin düzeltilmesi için etkin mücadeleleri için gereken çalışma ve aksiyon planı ve aksi bir durumda hayata geçirilmesi için eylem planı çalışması planlaması yapmışlardır. Bilginize sunuyor, mesleğimiz adına özverili çalışmaları için İcra Komitemize, Ekibimiz adına teşekkür ediyoruz.”