Kanadalı insurtech Apollo’ya 10,6 milyon dolar yatırım

Toronto merkezli online sigorta şirketi Apollo Insurance Solutions Ltd., 4 milyon C $ (3,2 milyon ABD $) hedefini aşarak, aşırı taleple 13,5 milyon C $’a ulaşan (10,6 milyon ABD $) Seri A finansman turunu tamamladığını duyurdu.

Gravitas Securities Inc., piyasanın kefalet, risk çözümleri, kurumsal sigorta ve reasürans segmentlerinde faaliyet gösteren uluslararası bir ihtisas sigorta sağlayıcısı olan Trisura Group Ltd. ve Liberty Mutual Insurance’ın dahil olduğu bir hissedar tabanıyla sonuçlanan finansmana liderlik etti.

Şirket yaptığı açıklamada, bu yatırımın Apollo için 12 aylık rekor bir büyümenin ardından geldiğini ve kısa süre önce finans müdürü olarak Tracey Swain ve baş sigortacı olarak Marco Andolfatto’nun atamalarının ardından geldiğini duyurdu.

Apollo’nun tescilli teknoloji platformu Apollo Exchange, sigorta işini gerçek zamanlı olarak gerçekleştiryor. Teklif vermek, ödeme toplamak, poliçe oluşturmak ve sunmak için kapsamlı verilerden ve gelişmiş algoritmalardan yararlanıyor. Binlerce tür küçük işletme ve birey, insan müdahalesi olmadan online satın alma yapabiliyor. Geleneksel kağıt tabanlı süreçlerin aksine Apollo, insan müdahalesi olmaksızın binlerce küçük işletme ve birey için teklif vermek, ödeme toplamak ve ilkeler yayınlamak için kapsamlı veri ve algoritmalardan yararlanıyor.