Sigortacılıkta satın alma ve birleşmeler 2020’de dibi gördü

Sigorta brokeri Willis Towers Watson (WTW), yılın son çeyreğindeki toparlanmaya rağmen, sigorta sektöründe 2020’de küresel birleşme ve devralma (M&A) faaliyetinin küresel finansal krizin ardından en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi.

The Business School’daki (eski adıyla Cass) M&A Araştırma Merkezi ile ortaklaşa yürütülen sigorta ve reasürans brokerinin Üç Aylık Anlaşma Performans İzleyicisi’nden (QDPM) tamamlanan birleşme ve satın alma anlaşmalarıyla ilgili en son araştırma, 2020 yılında küresel olarak firmaların 100 milyon dolardan fazla yalnızca 674 anlaşmayı tamamladığını gösteriyor.

WTW’nin vurguladığı gibi, bu, 2019’da kaydedilen 774 anlaşmanın bir dereceye kadar altında ve aslında dünya çapında 100 milyon doların üzerinde değerle 332 anlaşmanın tamamlandığı 2009’dan bu yana en düşük yıllık hacim olarak kayıtlara geçti.

Çarpıcı bir şekilde, küresel COVID-19 salgınının yılın başlarında gelişi, yaygın finansal piyasa oynaklığı ve belirsizliğin ortasında 2020’nin büyük bir kısmında M&A faaliyetlerini durdurdu.

Öte yandan 2020’nin 4. çeyreğinde pazarın yeniden canlanması, zorlu bir sektöre biraz pozitiflik kattı. WTW’ye göre, dünya genelinde tamamlanan 246 anlaşma ile dördüncü çeyrekte hacimde kayda değer bir artış olduğunu gösteriyor. Bu, 2019’un son çeyreğinde tamamlanan 210 anlaşmaya benziyor. Ayrıca, bu çeyrekte, 61 ile 4. çeyrekte şimdiye kadarki en yüksek sayıda büyük anlaşma tamamlandı.